Intocht Sinterklaas in Doesburg op 15 november

De jaarlijkse intocht van Sinterklaas vindt dit jaar plaats op 15 november. Dan arriveert Sint Nicolaas met zijn Pieten in Doesburg. Begin van de middag meert de pakjesboot aan de IJsselkade aan.

 

Vanaf 13.00 is er aan de IJsselkade bij de tribune weer heel veel te beleven. De kinderen, ouders en grootouders kunnen weer oefenen om Sinterklaas op gepaste wijze welkom te heten, ze zullen lekker swingen, dansen en zingen. Om 13.30 uur hoopt de Sint met zijn gevolg aan te leggen en voet aan wal te zetten in Doesburg. Nadat hij is welkom geheten door burgemeester Luesink, vele kinderen en hun ouders en zal Sint ruim de gelegenheid nemen om de kinderen te begroeten.

 

Net als in voorgaande jaren zal de Sint weer tientallen Pieten meebrengen naar Doesburg. Zijn eigen Muziekpieten komen natuurlijk ook weer met de boot mee en zullen er beslist weer een gezellige boel van maken.

 

Om ongeveer 14.00 uur vertrekt het rijtuig van de Sint met zijn Pieten onder begeleiding van het Muziekkorps der Voormalige Schutterij vanaf de IJsselkade via de Veerpoortdijk, Korte Veerpoortstraat, Veerpoortstraat en Roggestraat naar het stadhuis. Op het bordes zal de Sint officieel door burgemeester en wethouders worden ontvangen.

 

Daarna wordt er een rondrit gemaakt door de binnenstad, waarvan de winkelstraten zijn afgesloten voor het verkeer. De route van de rondrit is: Gasthuisstraat, Bergstraat, Meipoortstraat, Zandbergstraat, Ooipoortstraat, Helmigstraat, Zandbergstraat, Meipoortstraat, Kerkstraat. Daar zal de Sint uitstappen en te voet de stad ingaan.

 

Van ongeveer 15.15 uur tot 16.15 uur zal de Sint bij Du Midi in de Meipoortstraat zitting houden voor de kleinsten onder ons, zij kunnen, even weg van de drukte op straat, in alle rust een bezoekje brengen aan de Sint. In de winkelstraten is die middag van alles te doen er is een disco met Pieten in de Meipoortstraat en in de Kerkstraat kunnen de kinderen pepernoten bakken dus het zal een vrolijke boel worden.

 

Net als in voorgaande jaren maken bezoekers van de intocht in Doesburg weer kans op “Het grote kado”, beschikbaar gesteld door de Doesburgse Ondernemersvereniging. Bij de aankomst van Sinterklaas op de kade worden flyers uitgedeeld waarop het publiek naam en adres kunnen schrijven. De flyers kan men in de loop van die middag in een grote bus doen die in de stad staat, zodat men kans maakt op een prijzenpakket. Om ongeveer 16:15 – 16:30 uur zal Sinterklaas op de driesprong de trekking verrichten.

 

De eerste prijs bevat ongeveer 450 euro aan kadootjes, de tweede prijs ongeveer 300 en de derde prijs ongeveer 200 euro. Het gaat dus om fantastisch grote prijzen !!!!! Enige voorwaarde is alleen wel dat je aanwezig moet zijn als je naam als winnaar wordt getrokken. Zo niet, dan wordt een volgende winnaar getrokken.

 

Ook op zaterdag 29 november zijn de Pieten weer in de binnenstad. Vanaf elf uur zijn ze aanwezig en ook de disco-Pieten zijn weer in de stad te vinden.

3 reacties

  1. Guido Hengeveld

    Hopelijk zijn en blijven de knechtjes zwart hier in Doesburg.

  2. Theo Houkes

    guido wees niet bang ik ga er staan met zwarte verf staan de eerste witte die van de boot komt verf ik persoonlijk zwart.

  3. Sinterklaascommissie

    Theo, geen paniek, liever geen zwarte verf want de Pieten in Doesburg zijn bruin en pas op ….. de eerste die van boord komt is Sinterklaas.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑