Esther Bosgoed is coördinator van de Buurtacademie in Doesburg. Op DoesburgDirect.nl blogt ze een serie waarin ze ingaat op wat de Buurtacademie is, wat er zoal te doen is en waarom de dingen worden gedaan zoals ze worden gedaan. Deze keer gaat het over Beursvloer Doesburg.

 

 

Een nieuw jaar voor de deur……. Dit begint met u als lezer van deze blog een heel mooi 2015 toe te wensen! Ik hoop dat het voor u een heel fijn jaar mag worden! Aan het eind van 2014 en begin van 2015 kijk je terug en vooruit. Het terugblikken kan niet door stil te staan bij het verlies van Burgemeester Luesink, een groot verlies voor een Doesburg!

 

Wat hebben wij het vanuit de Buurtacademie gewaardeerd dat Burgemeester Luesink, tijdens zijn ziekteperiode de moeite heeft genomen om ons vernieuwde pand te openen! Het was een aangename verrassing dat hij er was! Hij had voor een ieder interesse en nam, ondanks zijn drukbezette agenda, de tijd voor de vrijwilligers en organisaties in ons pand. Mijns inziens heeft Burgemeester Luesink geschitterd in Doesburg en zal dit nu doen als ster aan de hemel…..

 

Bij het afscheid nemen en afsluiten van het ene jaar, staat een nieuw jaar voor een nieuw begin. Voor mij persoonlijk, letterlijk nieuw leven omdat er een klein mensje in mijn buik groeit. Wat is het dubbel om aan de ene kant afscheid te nemen van mensen en aan de andere kant nieuw leven te omarmen. Ik twijfel, moet ik dit nu wel of niet schrijven…….Op het moment dat ik dit schrijf kijk ik met een schuin oog naar een Burgemeester die mij vanaf zijn afscheidskaart met trots aankijkt…. Ja, dit hoort bij het leven, hoe confronterend soms ook…

 

Nu is het moment daar om te stoppen met schrijven en u de volgende keer mee te nemen in hetgeen er in en rondom de Buurtacademie gebeurt.