In Doesburg is een prachtige voorziening voor de inwoners van Doesburg, de Buurtacademie. Als Coördinator van deze mooie voorziening wil ik de lezers van Doesburgdirect.nl iedere eerste zondag van de maand over de Buurtacademie informeren. In deze eerste blog wil ik jullie laten weten wat de Buurtacademie is en hoe het is ontstaan. Voordat ik daarop door ga wil ik mij eerst voorstellen.

 

Mijn naam is Esther Bosgoed en sinds maart van dit jaar ben ik Coördinator van de Buurtacademie. In de afgelopen maanden heb ik gezien hoe mooi en bijzonder de Buurtacademie is. Ik zie ook dat diverse inwoners de Buurtacademie al weten te vinden, maar misschien u nog niet. In deze maandelijkse blog wil ik u graag mee nemen in wat er gebeurt bij de Buurtacademie. Natuurlijk kunt u ook gewoon binnen komen bij de Buurtacademie aan de Linie 4.

 

In 2007 is de Buurtacademie gestart als een kleinschalig initiatief met educatie als centraal thema. In 2010 is gestart om de Buurtacademie verder te ontwikkelen tot een brede voorziening voor de inwoners van Doesburg, waarbij participatie, educatie en ontmoeting centraal staan. Momenteel zitten wij in de doorontwikkeling hiervan, waarbij het centrale thema verbinden is. Het bijzondere aan de Buurtacademie is dat bijna alles wordt mogelijk gemaakt door betrokken vrijwilligers. De vrijwilligers zorgen onder andere voor de receptie, beheer, bemiddelen van vraag- en aanbod van vrijwilligerswerk en taken rondom verhuur.

 

Wanneer u op zoek bent naar vrijwilligerswerk, wanneer u wilt deelnemen aan een activiteit, een ruimte wilt huren om een activiteit te organiseren of een nieuw initiatief wilt ontplooien, kunt u terecht bij de Buurtacademie. De Buurtacademie is in de Doesburg de punt waar vraag- en aanbod van vrijwilligerswerk samen komt. Maar u kunt ook bij de Buurtacademie terecht wanneer u op zoek bent naar een mooie ruimte om bijvoorbeeld met leden van uw vereniging kunt vergaderen.

 

De Buurtacademie is de plek om burgerinitiatieven vorm te geven. Wanneer u als inwoner een idee heeft, een initiatief wilt ontplooien, kom dan naar de Buurtacademie. Wij bekijken samen met u hoe u ervoor kunt zorgen dat het initiatief daadwerkelijk van de grond komt. Wij verbinden inwoners onderling maar ook inwoners met organisaties. Het tot stand komen van het initiatief staat voorop. Zo zijn er al diverse inwoners die een eigen activiteit via of bij de Buurtacademie ondernemen.

 

Kortom de Buurtacademie is de schakel tussen mensen onderling en mensen en organisaties, de Buurtacademie verbindt. Graag tot de volgende blog op zondag 5 januari, of eerder bij de Buurtacademie.

 

Esther

Esther Bosgoed

Coördinator Buurtacademie Doesburg

www.buurtacademiedoesburg.nl