Anneke de Bundel uit Doesburg is weer in de prijzen gevallen bij de schrijfwedstrijd Proef Spanje. De Doesburgse journalist won met haar verhaal ‘Perrito’ de blogprijs Proef Spanje 2013. In 2011 won ze ook de blogprijs van dit jaarlijks gehouden evenement.

 

Anneke de Bundel beschrijft in haar blog een prachtige wandeling door Barcelona langs tal van bekende en onbekende bezienswaardigheden waarbij ze ´´perrito´´ volgt op een manier dat je de wandeling eigenlijk zelf maakt. De jury heeft unaniem gekozen voor dit originele blog vanwege haar grappige invalshoek voor een informatief verhaal, de originaliteit, foto´s bij het blog en de sublieme beschrijving met ook nog een zeer origineel einde van het relaas.

 

Na in 2011 voor de eerste keer de blogprijs Proef Spanje gewonnen te hebben, wint Anneke de Bundel terecht ook de Blogprijs Proef Spanje 2013 met haar originele informatieve blog ´´Perrito, perrito´´, zo staat te lezen in het juryrapport.

 

 

De Bundel laat weten niet te hebben verwacht dat ze na 2011 nu weer in de prijzen zou vallen. ‘Verbazing, ik snapte het niet. Het was mijn maatje, de fotografe die me omhelsde en een duw richting podium gaf. toen snapte ik het’, aldus De Bundel, die aangeeft de blogprijs als belangrijk te ervaren. ‘Het is erkenning dat je op de goede weg bent. Schrijven is eenzaam en dan is het leuk om te weten dat je gewaardeerd wordt. Het is belangrijk voor mijn cv.’

 

Als prijs mag De Bundel vier dagen naar de Spaanse streek Rioja ‘Dat wordt een mooie bekroning op het werk en stof voor nieuwe verhalen’.