Het jeugdteam Sportclub Doesburg E1 is zaterdag kampioen geworden. De 9 jongens pakten op zaterdag 23 november al officieus de kampioenstitel door Rijnland E1 met 7-2 te verslaan. Door deze overwinning kon de E1 alleen bij verlies in de laatste wedstrijd tegen HC´03 E1 nog in punten worden bijgehaald door VIOD E3. Aangezien het doelsaldo geen rol speelt bij de pupillen zou er dan sprake zijn van twee kampioenen.

 

De jongens hadden zich echter voorgenomen die laatste wedstrijd ook ‘gewoon’ te winnen omdat dat net even wat mooier is. Het begin was echter voor HC´03 en die ploeg kwam terecht op 1-0. Daarna nam Sportclub Doesburg langzaam het spel over en dat resulteerde in een 3-1 voorsprong met rust.

 

In de tweede helft werd met vlagen weer het hoge niveau van het begin van deze competitie gehaald. Met een aantal heel mooi uitgespeelde aanvallen werd uiteindelijk een 7-3 overwinning op het scorebord gespeeld.

 

Met 31 punten uit 11 gespeelde wedstrijden en een doelsaldo van 69 doelpunten voor en 19 doelpunten tegen werd Sportclub Doesburg E1 de kampioen in de 2e klasse .

 

Na de winterstop gaat dit team versterkt worden met Mawa Fofana en Jahvinio Janzen en gaan zij spelen in de 1e klasse.

 

E1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Foto: Joost de Wolf/JdW Fotografie