Esther Bosgoed is coördinator van de Buurtacademie in Doesburg. Op DoesburgDirect.nl blogt ze een serie waarin ze ingaat op wat de Buurtacademie is, wat er zoal te doen is en waarom de dingen worden gedaan zoals ze worden gedaan. Deze keer gaat het over Beursvloer Doesburg.

 

November en zomerse temperaturen! Heerlijk! Wat mij betreft mag het nog even zulk lekker weer blijven. Maandag een primeur in Doesburg, in het Arsenaal, een prachtige locatie vindt de eerste Beursvloer van Doesburg plaats.

 

Cambio, de organisatie waar ik voor mag werken en de organisatie achter 0313 en de Buurtacademie is blij met partner André Bikker van de Schilderschool in Doesburg. Hij heeft een team van mensen neergezet en samen met dit team gezorgd dat a.s. maandag de Beursvloer in Doesburg mag plaatsvinden. Bijna dertig organisaties, verenigingen en instellingen zullen elkaar ontmoeten op de Beursvloer. Morgenavond  zullen de verschillende deelnemers, met gesloten portemonnee, matches met elkaar maken. Er zullen nieuwe contacten ontstaan en vanuit de organisatie zijn wij erg benieuwd wat Doesburg voor elkaar gaat betekenen. Ik weet in ieder geval zeker dat dit tot nieuwe verbindingen en mooie acties zal leiden.

 

Daarnaast gebeurt er natuurlijk nog veel meer in Doesburg. Zoals ik de vorige keer schreef zijn er twee enthousiaste inwoners bij de Buurtacademie gekomen om een nieuw initiatief te ontplooien. Deze gaan in november ook daadwerkelijk van start. Zo biedt Annemarie kinderen van de basisscholen de mogelijkheid om een eigen kinderkrant te maken. De creativiteit van kinderen wordt gestimuleerd en op een speelse manier maken de kinderen een eigen krant.

 

Daarnaast start Jos, een oud docent Frans, met Franse les bij de Buurtacademie. Door zijn jarenlange ervaring is vrijwel alles mogelijk. Van individuele tot groepsleden, van beginners tot gevorderden. Twee nieuwe initiatieven van mooie inwoners die hun eigen vaardigheden en kwaliteiten inzetten ten behoeve van andere Doesburgers!

 

Wilt u ook uw kwaliteiten inzetten of deelnemen aan een activiteit komt u gerust eens binnenlopen bij de Buurtacademie. De enthousiaste vrijwilligers van de Buurtacademie zullen u van harte welkom heten. De Buurtacademie blijft verbinden!