Esther Bosgoed is coördinator van de Buurtacademie in Doesburg. Op DoesburgDirect.nl blogt ze een serie waarin ze ingaat op wat de Buurtacademie is, wat er zoal te doen is en waarom de dingen worden gedaan zoals ze worden gedaan. Deze keer gaat het over Nationale Vrijwilligersdag dat ieder jaar op 7 december plaatsvindt.

 

Vandaag is het de Nationale Vrijwilligersdag, als Coördinator van de Buurtacademie kan ik daar niet aan voorbij gaan. Zoals u inmiddels weet draait de Buurtacademie op vrijwilligers maar is het ook de plek waar vraag en aanbod van vrijwilligerswerk samenkomt.

 

Na bijna twee in Doesburg te mogen werken zie ik dat het een stad is waar er enorm veel vrijwilligerswerk wordt verricht. Kijk alleen al eens naar gisteren. Het Helpportrait waar vele zich vrijwillig voor ingezet hebben om maar liefst meer dan honderd personen een prachtige portretfoto te mogen bezorgen. Maar ook de kerstmarkt en bijvoorbeeld het vervoer van de kerstmarkt door de vrijwilligers van de Plusbus en dan heb ik het nog niet eens over bijvoorbeeld de sportvelden waar rondom vele vrijwilligers actief zijn.

 

Op de Nationale Vrijwilligersdag wordt niet alleen landelijk aandacht besteed aan de inzet van vele vrijwilligers. Ook lokaal wordt door inwoners van Doesburg de inzet van vrijwilligers gezien en gewaardeerd. Net als ieder jaar besteedt ook gemeente Doesburg extra aandacht aan de inzet van vrijwilligers in Doesburg. Aanstaande woensdag wordt namelijk de jaarlijkse Hens v.d. Wal vrijwilligersprijs uitgereikt met dit jaar het thema: vrijwilligersteam van het jaar.

 

Ook hier werd, met de aanmelding van maar liefst achttien verschillende teams, de inzet van vele vrijwilligers opnieuw duidelijk. De zes genomineerden mogen aanstaande woensdag strijden om de ring, een geldprijs en natuurlijk de eeuwige roem. Ik zie uit naar een mooie avond. Graag tot dan, de volgende blog of tot ziens bij de Buurtacademie.