Blog: ‘Waar komen jullie toch vandaan?’

Ruim 96 procent van alle bezoekers op DoesburgDirect.nl komt uit Nederland. Daarvan met afstand de meesten uit Doesburg, gevolgd door Eerbeek, Drempt en Angerlo. Vanzelfsprekend en niets bijzonders. Wat leuk is waar die ‘rest procenten’ vandaan komen. Ik ben eens gaan analyseren en daar zitten enkele heel exotische landen bij. Een blog over de exotische bezoekers van DoesburgDirect.nl.

 

 

Uit de jaarrapportage van DoesburgDirect.nl blijkt dat Duitsland en België op grote afstand van Nederland volgen. Nummer 4 ‘pageviewveroorzaker’ is Frankrijk, gevolgd door de VS. De top-10 wordt compleet gemaakt met de vakantielanden Italië, Portugal, Spanje, Groot-Brittannië en Oostenrijk.

 

Opvallend hoog scoort dit jaar Brazilië. Vooral vanuit miljoenenstad Sao Paolo en de directe omgeving  weet men DoesburgDirect.nl goed te vinden. Het WK-voetbal zou hier een rol kunnen spelen. Er zijn immers Doesburgers in Brazilië geweest tijdens het voetbaltoernooi.

 

Een ander land dat we nog niet vaak in de statistieken van DoesburgDirect.nl zijn tegengekomen is India. Met Delhi als absolute topscorer, gevolgd door Maharashtra en Rajasthan. Thailand is vaker van de partij op DoesburgDirect.nl, ongetwijfeld vanwege haar vakantiebestemming. Met Surat Thani op nummer 1, Phuket op 2 en Nakhon Pathom op 3.

 

Achter Thailand komt Rusland. Opvallend daarbij is Moskou de nummer 1 positie moet delen met Krasnodar Krai, het gebied dat naast het door Rusland geannexeerde De Krim is gesitueerd. De Olympische stad Sotsji is een van de steden van de regio Krasnodar Krai.

 

Als we iets verder in de lijst kijken dan vallen toch wel een paar landen op. Bijvoorbeeld Oman. Vanuit de Omaanse stad Muscat is er behoorlijk veel verkeer gemeten naar DoesburgDirect.nl. In hetzelfde rijtje opvallende landen zet ik het Zuid-Amerikaanse Ecuador. Het verkeer komt niet alleen vanaf de kuststrook, maar ook vanuit het binnenland. En dan is er nog Pakistan.

 

Zijn er ook nog landen van waaruit geen interesse is in DoesburgDirect.nl? Jazeker. Ik noteer Bolivia, Puapua Nieuw Guinee en Groenland.

 

 

 

5 reacties

 1. Lisette Tupanwael

  Zitten daar niet ook proxyservers bij? Die staan echt overal. En er zijn steeds meer mensen die standaard via zo’n server s(m)urfen.

 2. Richard Kok

  Geldt dat ook voor het buitenland Lisette? En dan bedoel ik het ‘verre buitenland’.

 3. Lisette Tupanwaël

  Die proxyservers staan overal, echt overal op de wereld. Het Thor netwerk bijvoorbeeld is enorm. Dan ga je ook niet via 1 proxyserver online maar via verschillende en dan ben je niet of nauwelijks te achterhalen. En ze worden steeds meer gebruikt. Vaak omdat mensen iets te verbergen hebben. Vroeger waren dat vooral de bekende viespeuken, op jacht naar een (jonge) prooi die niet gevonden wilden worden. Die zijn er nog steeds, helaas. Maar steeds meer mensen gebruiken zo’n server omdat “ze” tegenwoordig alles van je willen weten, gegevens opslaan en bewaren: bye, bye, zwaai, zwaai privacy… Of bijvoorbeeld omdat ze in landen wonen waar je mening uiten niet gewaardeerd wordt (lees: ze je rustig vastzetten of erger).

  Als je wil weten of je website via zo’n server bezocht wordt kun je even op ip-adres zoeken, aan de naam van zo’n is vaak al te zien of het er eentje is. Of even intikken op Google en je ziet het dan meestal ook heel snel.

 4. Richard Kok

  Dank voor je waardevolle informatie Lisette. Ik ga met die IP-adressen aan de gang.

 5. Frans van der krul

  Ook deze ip adressen kun je manipuleren, hoewel ik denk dat dit hier niet het geval zal zijn, vaak vakantiegangers die even kijken, zoals ik dit ook heb gedaan vanuit mijn vakantie adres via de server van het hotel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑