Doesburg 777 culinair timmert aan de weg. Eerst hebben we in november een succesvolle veiling gehad bij restaurant de Liefde. Het was een super mooi evenement , met een opbrengst van maar  liefst 3000 euro! Ik ben sinds de veiling de trotse eigenaresse van een schilderij van de Doesburge kunstenares,  Anna Colenbrander en daar ben ik heel blij mee.

De opbrengt van de veiling wordt besteed aan Doesburg culinair, een van de 777 thema’s. De werkgroep gaat een geweldige smaakparade organiseren op zondag 12 april.

 

Wat is een smaakparade en wie doen er mee?

Lekker eten brengt mensen bij elkaar, voor elkaar koken is verbindend, daarom hebben we gekozen voor een smaakparade. De smaakparade is een evenement voor en door Doesburgers. Rondom het stadhuis bouwen we een buitenlucht restaurant waar verschillende Doesburgers met verschillende achtergronden iets bijzonders gaan bereiden.

 

Er zijn verschillende keukens,  het kan bijvoorbeeld gaan om hapjes uit de Russische, de Turkse of de Nederlandse keuken, met elkaar hopen we minstens 12 verschillende keukens te organiseren.  Wie van lekker en bijzonder eten houdt moet zeker komen. Voor een klein bedrag kun je genieten van de lekkerste gerechten. Daarnaast organiseren we een appeltaartenwedstrijd met een leuk prijzenpakket.

 

Het geheel wordt omlijst met muziek, cabaret, terrasjes, een barista en nog veel meer. Via deze blog blijf ik de lezers op de hoogte houden. Nodig vrienden en familie uit op 12 april want het belooft een prachtige culinaire middag te worden.

 

We zoeken nu nog koks die iets lekkers willen bereiden, de ingrediënten worden vergoed, het gaat erom dat we met elkaar lekker eten en gezelligheid delen. Wie vindt het leuk om voor een dag kok te zijn op de smaakparade met een heerlijk eigen gerecht? Geef je dan op via a.senhorst@chello.nl. Ik zal persoonlijk contact met je opnemen om een en ander door te spreken.

 

Wij zoeken tevens kandidaten voor de appeltaartenwedstrijd, denk jij dat je de lekkertjes appeltaart van Doesburg kunt bakken? Geef je op via a.senhorst@chello.nl en laat je beoordelen door een vakkundige jury. Ook tips, leuke ideeën, ik hoor het graag.

 

Namens de werkgroep Doesburg culinair

Anja Senhorst