Blog: ‘Willem, kom er maar in’

Ik heb te doen met Peter Bollen. De vriendelijke, goedlachse wethouder mag het zorgpakket uitpakken dat door Den Haag op de deurmat van Doesburg is gegooid. Een pakket vol met zorgtaken die vanaf 1 januari moeten worden uitgevoerd. Bollen had, heeft en houdt daarmee zijn handen vol aan deze omvangrijke klus, die voor veel druk zorgt op het kleine ambtelijke apparaat in Doesburg. Het wordt niet alleen vanwege de extra taken een uitdagende opdracht, ook vanwege het kritische beeld van onze inwoners op de veelal nog steeds onduidelijke praktijksituatie.

 

Bollen kwam op deze post na het plotseling opstappen van SP-wethouder Willem Bouman. Politiekdier Bouman, door velen gezien als een de beste lokale bestuurders van de afgelopen tien jaar en beschikkend over een ruime persoonlijke achterban, was op 20 april 2013 plotsklaps weg. Zonder inhoudelijke toelichting. Drie weken later volgde nog een SP-folder door de Doesburgse brievenbussen. Daarin werd de exacte reden van het vertrek bedenkt met algemene termen en alledaagse woorden.

 

Bijna twee jaar na het plotselinge vertrek van Bouman waarbij Den Haag zorgtaken heeft overgeheveld naar gemeenten, vraag ik me steeds vaker af wat de exacte reden was van het vertrek van Bouman. Was het destijds de gebrekkige samenwerking in de coalitie, of wist Bouman al vroegtijdig wat er allemaal op ons af zou komen en voorzag hij een te lage financiële buffer voor deze zorgtaken? Wellicht zag hij op tegen deze taak, of kon hij als verantwoordelijke wethouder alleen maar verliezen?

 

Allemaal vragen die ik me steeds vaker stel nu Bollen zijn zorghandjes steeds voller krijgt. Een belletje aan Willem volstaat, zou je denken. Helaas. Slechts een sms’tje met ‘er volgt geen inbreng van mij kant’ is het antwoord. Het is duidelijk; Willem is er klaar mee en dat is zijn goed recht. Of dat komt door de taken waar de zorgwethouder van dienst nu voor staan, of andere zaken zoals destijds is gecommuniceerd dat het vertrouwen in coalitiegenoot D66 weg was? We zullen het nooit weten. Wel weten we dat Bollen aan de bak moet. Om te beginnen met een rondje door de wijken. Communiceren en uitleggen zal zijn core business zijn de komende tijd.

 

 

7 reacties

 1. Frans van der krul

  Wie is de schrijver van deze “blog”?

 2. Frans van der krul

  Denk je dat WB is weg gelopen voor de problemen die er komen?

 3. Richard Kok

  Dat vraag ik me af. Steeds vaker.

 4. Gert-Jan Tas

  Willem Bouman heeft na zijn aftreden een “rondje door de wijken” gemaakt.
  Zo heeft hij ook bij mij een flinke tijd aan de koffietafel gezeten.

  Ik schat dat het een 3-6 maanden na zijn vertrek was, maar in mijn gevoel voelde hij het nog als een verse wond. Nu terug kijkend vind ik het jammer dat ik inhoudelijk hem niet heb “doorgezaagd” over zijn redenen, maar een verse wond moet je laten helen.
  Ik had wel het idee dat het niet alleen zijn (eigen) beslissing was, maar ik kan helemaal op het verkeerde spoor zitten.

  Willem, de koffie staat altijd klaar, en zo niet, is ie zo gezet 😉

 5. Hendrik van de Pol

  Het is Willem zijn goed recht zich te onthouden van een reactie. (en zijn wonden te likken?),
  maar de SP heeft de plicht tegenover zijn kiezers rekenschap af te leggen.
  Zo niet, dan zal de(ze) kiezer bij de volgende verkiezingen voor de gemeenteraad wel met de SP afrekenen.

 6. Frans van der krul

  Antwoord is zwijgen, niet Willem alleen is vertrokken van de verkiezingslijst zo zijn er vele niet meer terug gekomen.

 7. Gert-Jan Tas

  @Hendrik van de Pol

  Het in alle talen zwijgen (van zowel SP als Willem Bouman) duidt vaak op een doofpot. Dat wil ik niet geloven zowel Willem (een beetje) als de SP kennende.
  Desondanks bekruipt me dat gevoel wel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑