Jan Willem Klink weg bij Jongerencentrum 0313

Jan Willem Klink is naar nu blijkt eind 2014 vertrokken als coördinator van Jongerencentrum 0313 in Doesburg. Klink was als coördinator bijna 7 jaar het gezicht van het Doesburgse jongerenhuis. Zijn taken worden overgenomen door Esther Bosgoed, de huidige coördinator van de Buurtacademie.

 

Bezuinigingen op het jongerenwerk vormen de hoofdreden voor het vertrek van Jan-Willem Klink. ‘We wisten dat er bezuinigingen op komst waren en zijn gaan praten hoe we dit kunnen opvangen. Daar is een herstructurering uitgekomen, waarbij we hebben gezegd dat de coördinatie bij Esther komt te liggen’, aldus Klink.

 

Jan-Willem Klink gaat zich in Deventer meer bemoeien met werkzaamheden van Cambio in en rond voetbalclub Go Ahead Eagles. Voor Esther Bosgoed komt de taak van Jongerencentrum 0313 erbij. Ze is nu al coördinator van de Buurtacademie, ook een onderdeel van Cambio. De herstructurering als gevolg van de bezuinigen zijn afgestemd met de gemeente Doesburg.

 

‘Ik kijk met tevredenheid terug op de afgelopen jaren. Het is een mooie tijd geweest. 0313 Is een open centrum geworden met prima bezoekersaantallen. De basis ligt er, ook met inzetten van de metgezellen. Dit zijn jongeren zonder werk, die werkervaring kunnen opdoen in het Jongerencentrum 0313. Het Jongerencentrum wordt hierdoor steeds meer een centrum voor en door jongeren. Daarnaast gaat het jongerenwerk meer de straat op en de buurt in. Een van de werkers heeft een opdracht om het buurtsport voor jongeren te ontwikkelen’, aldus Jan Willem Klink.

 

De wisseling van de wacht in 0313 is onder regie van Cambio gebeurd. Een jaar geleden lieten diverse politieke partijen zich in de aanloop naar de Gemeenteraadsverkiezingen uit over het jongerencentrum. Het algemene geluid daarbij was dat er meer activiteiten en een meer zichtbare leiding wordt verwacht.

 

Door de aanstelling van Esther  Bosgoed als coördinator en haar nevenactiviteit als coördinator van de Buurtacademie, zullen de jongerenwerkers Stijn Nijhof en Mirjam Duizendstra meer zichtbaar worden. Verwacht wordt dat Bosgoed niet dagelijks op de werkvloer te zien is, denkt Klink.

3 reacties

 1. remco van engen

  Hopelijk draagt deze wissel bij aan een opleving van dit maatschappelijk in verval geraakt centrum
  Jaren terug hebben vrijwilligers al signalen van wanbeleid afgegeven bij de Gemeente Doesburg. Maar dit leek de positie van de toenmalig verantwoordelijk wethouder te ondermijnen en werd het op het gemeentehuis afgedaan als een storm in een glas water’ Verdere geldverspilling en leegloop had voorkomen kunnen worden mits er toen ‘zuiver’ toezicht was ingeregeld. Kortom Doesburgs belastinggeld met een slecht rendement, jongeren zijn de dupe, de gemeente heeft gefaald met dit uitbestede jongerenwerk en de vertrokken coördinator klopt zich schaamteloos op de borst. Wat heb je geleerd Gemeente? Nu is het puin ruimen. Nog iemand interesse in een versleten slaapbank? gratis af te halen bij 0313.

 2. Wil Verlaan

  De -overigens heel begrijpelijke- reactie van Remco geeft aan hoeveel oud zeer er bij sommige ‘ex-jongeren’ zit. Het zou jammer zijn als dit de nieuwe ploeg van 0313 in de weg zou zitten. Al vorig jaar hebben we met 0313 mooie activiteiten opgezet voor het 4/5 mei comité. Iedereen was enthousiast over de Vogels van de Vrijheid. Ook dit jaar is er weer veel enthousiasme bij 0313 om opnieuw een bijdrage te leveren aan de dodenherdenking en het bevrijdingsfeest. En bij de zomeractiviteiten als het huttenbouwen zet 0313 zich in om samen met de metgezellen, kinderen een mooie vakantieweek te bieden. Laten we vooral kijken waar we vanaf nu wel in saamhorigheid aan kunnen werken. Daar wil ik graag een bijdrage aan leveren. Een goed gesprek?

 3. Frans van der krul

  Wil,
  Esther Bosgoed als coördinator voor 2 maanden en dan op zwangerschapsverlof en dus weer een vervanger/ster?
  Is dit een nieuwe vorm van continuïteit van beleid?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑