Brandweer Doesburg zoekt vrijwilligers

De brandweer in Doesburg is op zoek naar vrijwilligers. Om de belangstelling aan te wakkeren, is er zaterdag 19 januari voor belangstellenden een informatiedag bij de brandweerkazerne aan de Halve Maanweg 3 in Doesburg.


De brandweer zoekt mannen en vrouwen in de leeftijdscategorie van 18 tot 40 jaar. Het gaat om mensen die wonen en/of werken in Doesburg en direct inzetbaar zijn bij calamiteiten.


Brandweer Doesburg is onderdeel van een samenwerkingsverband tussen de gemeenten Duiven, Doesburg en Rheden. Het brandweerkorps van Doesburg bestaat volledig uit vrijwilligers.


Alle inwoners van Doesburg ontvangen deze week een brief waarin ze worden gewezen op de mogelijkheden om vrijwilliger te worden. Wie vrijwilliger wil worden, moet over een goede lichamelijke en geestelijke gezondheid beschikken. Verder moet er toestemming zijn van de werkgever om in geval van een alarmering direct inzetbaar te zijn.


Nieuwe vrijwilligers krijgen gedurende twee jaar in de maanden september tot en met mei in de avonduren een opleiding. De vrijwilligers van Doesburg oefenen op maandagavond. Vrijwilligers ontvangen een financiële vergoeding voor de tijd die ze steken in de opleiding, het bijwonen van de oefeningen en de daadwerkelijke brandweerinzetten.


De commandant van de brandweer, Albert-Jan van Maren, roept belangstellenden op om zaterdag 19 januari tussen 10.00 en 14.00 uur naar de brandweerkazerne aan de Halve Maanweg 3 te komen. ‘De leden van de vrijwillige brandweer staan voor je klaar om vragen te beantwoorden en je te informeren over allerlei brandweerzaken. Daarnaast kun je meekijken met de oefeningen van de vrijwilligers’, aldus Van Maren.


1 reactie

  1. Rene Murg

    Wil graag vrijwilliger bij de brandweer worden. Ben 47 jaar maar in goede gezondheid.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑