Brief van Sinterklaas aan kinderen in Doesburg

Beste kindertjes van Doesburg,


Wat was de intocht weer gezellig vorig jaar in Doesburg, zoals ieder jaar gebeurde er weer van alles. Eerst al die twee boten waarmee we kwamen, waarvan jullie dachten dat ik al in de eerste aanwezig zou zijn maar waarin al die mooie cadeautjes lagen. Toen het opbreken van de kade door een loonbedrijf, en dan ook nog een zwarte piet die te water raakt. Toen ik op de kade aankwam was het de ene naar de andere verrassing die ik van jullie te horen kreeg.


Maar wat een fijne tijd heb ik daarna in Doesburg gehad. De pieten zijn ook altijd erg blij om in Doesburg hun dakronde te mogen doen. De daken zijn schoon, en door de kerk zijn ze erg mooi verlicht. De etalages zijn mooi versierd, en vooral de bakker maakt de heerlijkste speculaas, marsepein en pepernoten.


Als ik er zo over zit te mijmeren in mijn luie stoel krijg ik alweer erg veel zin om aan de reis naar Doesburg te beginnen. Maar “Sint” zegt ik dan tegen mezelf, “nog een paar weekjes wachten, en je zult zien het is net als vakantie, het is zo voorbij”. Maar, ik zal blij zijn als het zover is. Ik ben al wel gewend aan het Nederlandse weer, want zoals jullie misschien wel weten heeft het afgelopen zomer ook in Spanje hevig geregend en hebben we een niet zo’n mooie zomer achter de rug.Dat heeft wel als voordeel dat de pieten al vroeg zijn begonnen met het inkopen van de cadeautjes, het inpakpapier te drukken en de pieten dus al heel veel cadeautjes ingepakt hebben. We zijn dus ruim op tijd en lopen voor op schema. Ook de muziekpieten heb ik al hun mooiste liedjes horen spelen. Dus ondanks die slechte periode in Spanje hebben de pieten en ik toch veel lol beleefd, en nuttig werk verricht.


Ik ben benieuwd hoe ik de intocht dit jaar weer ga beleven, we doen eerst Dordrecht aan, en dan als een speer naar Doesburg. Ik hoop dat het tribune aan de Ysselkade weer lekker vol staat, en dat jullie er allemaal weer bij zijn, zodat ik kan genieten van jullie prachtige gezang. Nog een paar weekjes wachten en dan is het zaterdag 12 november en kom ik om half twee het haventje bij de tribune weer invaren.


Tot gauw.


Sint Nicolaas

2 reacties

 1. Hanny

  Lieve Sint
  Ik weet dat u een dagje ouder word maar ik wil u toch even zeggen dat er op de kade gewerkt moest worden door een grondverzet bedrijf. Een loonbedrijf doet dit soort werkzaamheden niet. Die bewerken de akkers voor de boeren. Een grondverzet bedrijf graaft en legt onder meer ook straatwerk.
  Ik ben zeer benieuwd wat er dit jaar gebeurt als u komt want het lijkt wel de wet van Murphy, als u komt is er altijd wel wat aan de hand in Doesburg.
  Gelukkig komt alles altijd weer goed.
  We kijken al helemaal uit naar uw komst.

 2. bart

  Melancholisch word ik als ik de brief lees, en terug denk aan vroeger ………spannend was het als je wist dat HIJ de SINT kwam, savonds werd het naar bed gaan moeilijker en je durfde niet naar beneden omdat je wist HIJ is geweest en er ligt wat in de schoen.

  Als ik terug kijk en vergelijk met nu denk ik wel eens, staan we echt stil bij de waarden en normen rondom Sinterklaas, een klein beetje het opvoedkundige wat er bij hoort, respect voor Hem die Kado’s brengt?
  Mijmerend schiet ik terug naar die tijd die fraai was, mooi , zie de maan schijnt door de bomen, en dan DE avond zelf Pakjesavond, wat een gezelligheid, het laatste lied, sinterklaasje dank je wel trek maar even aan de bel .

  Je wist die ochtend erna was alles voorbij voor dat jaar en kon je weer rustig 52 weken slapen tot……..jawel HIJ er weer was.

  Wat een tijd Sinterklaas.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑