BSMR Doesburg wil van Gemeenteraad meer tijd en invloed

De Brede Sociaal Maatschappelijke Raad (BSMR) heeft een brief gestuurd aan de Gemeenteraad. Die brief bevat naast een gelukwens aan de leden van de gemeenteraad met hun verkiezing ook kritiek. De BSMR wil meer tijd van de Gemeenteraad om onderbouwde adviezen tot stand te brengen.

 

Weliswaar zijn er aan het college in het afgelopen jaar geregeld gevraagde adviezen over beleidsstukken uitgebracht, maar telkens weer moest dat gebeuren onder zeer grote tijdsdruk, laat voorzitter Lo Cohen van BSMR weten.

 

‘Bovendien bleek telkens weer dat er onvoldoende tijd was om de adviezen vervolgens ook een rol te laten spelen in de uiteindelijke beleidsvorming. Daarmee is het belangrijkste doel van het instellen van de BSMR, namelijk “het bevorderen van cliënten- en burgerparticipatie” feitelijk niet bereikt. Dat doel te stellen suggereert immers dat de inbreng vanuit cliënten- en burgerparticipatie van wezenlijke invloed kan zijn op het beleid en de besluitvorming daarover’, aldus Cohen.

 

2 reacties

  1. wim robbertsen

    De BSMR heeft hier wel een punt en ik vermoed dat best veel mensen en partijen het hier mee eens kunnen zijn. CDA Doesburg vindt het al een tijdje https://www.facebook.com/photo.php?fbid=589759397787754&set=pb.323069454456751.-2207520000.1395648480.&type=3&theater

  2. Wil Verlaan

    De BSMR heeft inderdaad een punt. En niet alleen de BSMR holt regelmatig achter de feiten aan, ook de raad krijgt soms nauwelijks de tijd een gedegen mening te vormen. Door samenwerking in de regio komen belangrijke stukken (te) laat naar de gemeenteraad en worden besluiten al in het college genomen. Dat moet komende jaren zeker anders. Samenwerking is prima, maar de gemeenteraad blijft het orgaan waar de besluiten genomen horen te worden. Als ook de raad meer tijd heeft kunnen we de adviezen van de BSMR beter wegen. En dat is alleen maar in ons voordeel, want tot nu toe waren het inhoudelijk zeer bruikbare adviezen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑