Op 12 augustus wordt opnieuw geprobeerd om de film ‘Monsieur Chocolat’ buiten bij de trappen van Stadshotel Doesburg te draaien. Een eerdere poging mislukte, toen het projectiescherm door de wind omver waaide.

Met het omwaaien van het doek besloot de organisatie dat de buitenfilm op 28 juli geen doorgang kon vinden. Nu wordt op zaterdag 12 augustus om 21.30 uur een nieuwe poging gewaagd.

Bezoekers kunnen dan gratis naar de film ‘Monsieur Chocolat’ kijken. Vanaf de trappen bij het Stadshotel Doesburg wordt in de richting van de stad gekeken naar een groot scherm waarop de film te zien is. Op de achtergrond kijkt de Martinikerk mee.

‘Monsieur Chocolat is een verhaal over een legendarische clown. De hoofdrol wordt gespeeld door Omar Sy. Rond 24.00 uur is de filmvertoning afgelopen.

Net zoals voorgaande jaren kan men eigen kussentje meenemen of eigen stoel bovenaan de kade neerzetten. Er is een pauze waarin bezoekers bij Stadshotel Doesburg een drankje kunnen bestellen.

De film is gratis. Een vrijwillige eigen bijdrage om de kosten te dekken wordt op prijs gesteld.

De tweede buitenfilm later in het seizoen wordt vertoond in de tuin van Het Arsenaal. Dat vindt plaats op 25 augustus. Dan wordt de film ‘The Idol’ vertoond.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn: XycleservicePlusFitDoesburgRootzCarConceptDelikasaKoenen Echte BakkerTimeOut EventsRestaurant De LiefdeHillenaar OptiekGasthuiskerk DoesburgEdelsmederij Tobias , Brasserie Het Zesde Zintuig en Partyboerderij De IJsselhoeve en Binkies.