Het filmhuis ‘Het Badhuis Doesburg’ verzorgt in samenwerking met het Hotel Doesburg deze zomer een tweede filmavond op de trappen naast het hotel. De film is op vrijdag 5 september. Dan draait de film ‘Superclásico’.

 

‘De SuperClásico is een belangrijke voetbalwedstrijd tussen twee rivaliserende Argentijnse clubs. Om te kunnen genieten van deze film is echter geen voetballiefde nodig; de sport dient slechts als decor. Een introverte Deense wijnverkoper reist zijn vrouw achterna, die in Argentinië een ­relatie is begonnen met een flamboyante stervoetballer; hij hoopt haar voor zich terug te kunnen winnen. De resulterende culture clash levert onderkoelde, licht surreële humor op, die deze relatiekomedie voortdurend amusant houdt.”

 

De buitenfilm wordt aangeboden door het filmhuis en het Hotel Doesburg, waarbij een kleine vrijwillige bijdrage ter dekking van de onkosten op prijs wordt gesteld, zo laat de organisatie weten.

 

De film start bij het ingaan van de duisternis rond half tien; rond 24 uur is de vertoning afgelopen. Net zoals vorige jaren kan men eigen kussentje meenemen of eigen stoel bovenaan de kade neer zetten. Er is een pauze waarin men bij Hotel Doesburg een drankje kan nemen. Bij slecht weer wordt de filmvertoning naar de volgende dag verplaatst.

 

Het filmhuis verzorgt op 19 en 20 september in samenwerking met Doesburg 777 een Buitenbeeld festival.