Pianist Dennis Broeders met ‘Eva Vocaal Ensemble’ openen het nieuwe concertseizoen met een tweetal concerten bij Podium Acanthus in Doesburg. Het concert vindt plaats op zondagmiddag 7 september. De concerten beginnen om 13.30 en 15.00 uur. Elk concert duurt ongeveer 30 minuten.

 

Zes zangeressen van het ArtEZ Conservatorium in Zwolle troffen elkaar voor een zeer inspirerende masterclass in Lübeck gegeven door de King’s Singers. Zij besloten daarna verder te gaan samenwerken en richtten het ‘EVA Vocaal Ensemble’ op o.l.v. één van hun zestal, Raghna Wissink. EVA heeft inmiddels een aantal concerten gegeven binnen het thema ‘Faces of Nature’.

 

Op 7 september treden vier van de zes zangeressen op bij Podium Acanthus te Doesburg, Chantal Nysingh, Lieke van Oostenbrugge, Susanne Weber en Raghna Wissink, aan de piano begeleid door pianist Dennis Broeders.

 

Het programma van 7 september bestaat uit een verzameling werken uit de periode tijdens en na de Romantiek. Eric Whitacre en Jürgen Golle zijn nog levende componisten met een zeer eigen idioom. Whitacre schreef een lieflijk wiegenlied en Golle verwondert zich over de kracht van muziek. Francis Poulenc componeerde zijn PetitesVoix op sprankelende teksten voor kinderkoor en Robert Schumann neemt ons mee naar een pastoraal landschap waar een herdersjongen vanaf de weide de klokken hoort luiden in het kapelletje boven op de heuvel. Al deze werken worden à capella gezongen.

 

Daarna volgt Six Choruses van Rachmaninov. De Russische teksten die Rachmaninov in dit werk gebruikt verbinden natuurlijke beelden met menselijke emoties. Deze prachtige muziek is oorspronkelijk gecomponeerd voor vrouwenkoor met piano, maar de vier zangeressen vangen prima de sfeer van de muziek.

 

Raghna Wissink studeert naast zang ook Koordirectie aan het AtrEZ Conservatorium. Dennis Broeders studeert naast piano ook koordirectie bij Klaas Stok. Als pianist is hij een enthousiaste beoefenaar van kamermuziek en begeleidt hij diverse instrumentalisten en zangers.

 

Programma 7 september 2014

 

Vocaal Ensemble EVA met Dennis Broeders, piano

 

* Eric Whitacre                                  – The seal lullaby

* Jürgen Golle                                   – uit Lichtzeichen: Das Tönetragenkönnen

* Francis Poulenc                             – uit PetitesVoix: La petitefille sage, Le hérisson

* Robert Schumann                        – uit Gesänge für Frauenstimmen: Die Capelle

*Sergej Rachmaninov                     -Six Choruses (met piano)

 

Tijdens de concerten geen inloop. Inlichtingen bij: Podium Acanthus, Koepoortstraat 20, 6981 AS Doesburg. Telefoonnummer 0313-484176. E-mail: podium@acanthus.demon.nl

photo-291