Buitenfilms bij Hotel Doesburg en Het Arsenaal

Filmhuis “Het Badhuis” draait deze zomer weer twee films in de buitenlucht. Een op de trappen bij Hotel Doesburg en een in de tuin bij Het Arsenaal 1309.

  

Op vrijdag 31 juli wordt bij Hotel Doesburg bij de trappen de film vertoond: “de 100 jarige man die uit het raam kroop en verdween”. Met meer dan een miljoen verkochte exemplaren in eigen land van Jonas Jonassons komische debuutroman kon een verfilming  daarvan niet lang uitblijven.

  

Het werd een succeshit, zo bleek, aangezien de avonturen van de eigenaardige senior sinds zijn release van vorig jaar een nieuw Zweeds bezoekersrecord wist te vestigen. Het Doesburgse publiek  zal  deze avond  vast en zeker net zo smullen van de Zweedse humor.

  

Mocht de filmavond op 31 juli vanwege slecht weer niet doorgaan, dan probeert de organisatie het een dag later, op 1 augustus.

  

De tweede buitenfilm wordt vertoond in de sfeervolle tuin van Het Arsenaal 1309. Deze film vindt plaats op vrijdag 28 augustus en bij slecht weer een dagje later.

  

De buitenfilms worden aangeboden door het filmhuis, Hotel Doesburg en Het Arsenaal 1309, waarbij een kleine vrijwillige bijdrage ter dekking van de onkosten op prijs wordt gesteld. De film start beide avonden bij het ingaan van de duisternis rond half tien. Rond middennacht is de vertoning afgelopen.    

                                                                                        

Er worden wat kussentjes neergelegd om op te zitten, maar net zoals vorige jaren kan men een eigen kussentje meenemen of eigen stoeltje neerzetten op de kade. Er is een pauze waarin men een drankje kan nemen.

4 reacties

 1. Carola Kragten

  Hallo. Voor de buitenfilm bij het arsenaal, moet daarvoor gereserveerd worden?

 2. Richard Kok

  Carola, op basis van voorgaande jaren hoef je niet te reserveren. Maar wie eerder komt, heeft een betere plek. Als je er eerder bent, bestel je gewoon een fijn glas wijn of kop koffie bij Hotel Doesburg of Het Arsenaal en maak je een praatje met de vele gezellige Doesburgers. Voel je welkom!

 3. Carola Kragten

  Ik kom. Helemaal leuk.

 4. Sylvia Willems

  Hoi Carola, dan kom ik ook! Gezellig!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑