Burgemeester Kees Luesink fietst dinsdagavond 19 juni met de wijkraad Beinum een rondje door de wijk. Het was alweer 3 jaar geleden, vlak na zijn installering als burgervader van Doesburg, dat Luesink op deze wijze de wijk verkent en hij vond het hoognodig tijd dit weer te doen.


De wijkraad heeft een route door de wijk gepland die een overzicht geeft van de verschillende delen van de wijk. Er zullen een aantal plaatsen aangedaan worden die de laatste tijd om welke reden dan ook in het nieuws geweest zijn.


Er wordt gestart bij de Beumerskamp, een plek waar de overlast goed lijkt te zijn aangepakt maar waar helaas in het weekend nog wel eens een bushalte sneuvelt. Vervolgens wordt het nieuwbouwproject aangedaan, waar een deel nog steeds niet bestraat is. ‘Mocht het dinsdag nog niet zo zijn, dan zullen we met de fiets aan de hand ervaren hoe de nieuwe bewoners iedere dag door het zand ploegen’, aldus voorzitter Jelle Koning van Wijkraad Beinum.


Koning: ‘Vanuit de nieuwbouw vertrekken we naar de basisscholen waar sinds twee jaar een schitterende voetbalkooi en speeltuin gerealiseerd is. Zigzaggend door de wijk zullen we een rondje over het industrieterrein doen, waarna we via dijk langs de Oude IJssel een beruchte dealplek bezoeken. Vanaf de dijk trekken we weer de wijk in met een bezoekje van één van de eerste “buurttuintjes” te brengen om vervolgens via de Smitsweide de dijk langs de IJssel op te zoeken. Langs de camping sluiten we de ronde af met een lekkere maaltijd bij cafetaria Reinders”.


Doordat de burgemeester op deze wijze de wijk weer op een andere wijze meemaakt, denkt de wijkraad dat het de communicatie in de toekomst verder vergemakkelijkt.