Burgemeester Kees Luesink verzorgt de opening van het liefdadigheidsproject Helpportrait Doesburg. Helpportrait is een wereldwijde event dat op zaterdag 7 december ook in Doesburg wordt georganiseerd. Helpportrait zal dit jaar plaats vinden in de Buurtacademie, De Linie 4 in Doesburg en biedt Doesburgers die het niet zo breed hebben en/of zich eenzaam voelen de mogelijkheid om een professionele portretfoto te maken. Initiatiefnemer is de Doesburgse fotograaf Joost de Wolf.

 

Vijf fotografen stellen geheel belangeloos hun diensten beschikbaar om op 7 december van 10.00 tot 15.00 uur mensen te fotograferen. In tegenstelling tot vorig jaar, toen Helpportrait voor het eerst in Doesburg bij de speeltuinvereniging werd gehouden, wordt het dit maal gehouden bij de Buurtacademie.

 

Vorig jaar werden er maar liefst 120 professionele portretfoto’s gemaakt. Dit jaar staan de fotografen Peter Kortman, Cees Duindam, Marijke Schellekens, Erik Visser en Joost de Wolf klaar om de foto’s te maken. De foto’s worden direct geprint en meegegeven aan de modellen.

 

De gemeente heeft 350 brieven verstuurd waarin inwoners worden gewezen op Helpportrait. Daarnaast zal de Plusbus ouderen gratis naar de Buurtacademie vervoeren zodat ze zich kunnen laten fotograferen. Ook hebben weer tal van bedrijven hun medewerking toegezegd.

 

‘Helpportrait is natuurlijk meer dan alleen maar een portretfoto maken. Het heeft vooral ook een sociale functie. Er is koffie en koek om gewoon gezellig een praatje te maken met elkaar. Voor de kleintjes zijn er kleurplaten en stiften. Ik ben blij dat ZON Doesburg, CameraTools Apeldoorn, Kindervreugd, Boek&Buro, de gemeente Doesburg en de Buurtacademie deze dag ondersteunen’, aldus Joost de Wolf, de organisator van Helpportrait Doesburg.

 

Helpportrait