Burgemeester Kees Luesink overleden

Op zaterdag 27 december 2014 is onze burgemeester Kees Luesink op 61-jarige leeftijd overleden. Diep bedroefd en aangeslagen, met grote bewondering en veel respect voor zijn positivisme en wilskracht tijdens zijn ziekte, hebben gemeentebestuur en medewerkers kennisgenomen van zijn overlijden, zo laat de gemeente in een zojuist uitgebracht persbericht weten.

 

Kees Luesink is zes jaar burgemeester van Doesburg geweest. Hij werd op 5 december 2008 beëdigd. Voor zijn tweede termijn werd hij op 26 november 2014 beëdigd door de Commissaris van de Koning Clemens Cornielje. In die zes jaren heeft hij zich met een enorme betrokkenheid en energie, zowel voor als achter de schermen, ingezet voor Doesburg.

 

Kees Luesink werd op 21 januari 1953 geboren in Zutphen. Daar begon zijn politieke carrière die in totaal 44 jaar heeft geduurd. In die tijd heeft hij zich ingezet als actievoerder, raadslid, wethouder en burgemeester. Hij was verbonden aan GroenLinks.

 

Het gemeentebestuur en alle medewerkers wensen zijn vrouw en kinderen en naasten veel sterkte met het verwerken van dit verlies.

 

Herdenkingsbijeenkomst en condoleanceregister

De herdenkingsbijeenkomst zal plaatsvinden op zaterdag 3 januari in de Martinikerk te Doesburg. Vanaf 10.15 uur, als de klokken van de Martinikerk gaan luiden, is iedere belangstellende van harte welkom. Er is gelegenheid tot afscheid nemen van Kees Luesink op vrijdag 2 januari van 16.00 tot 18.00 uur in het stadhuis van Doesburg. In de hal van het stadhuis ligt de komende dagen een condoleanceregister. Digitaal condoleren is mogelijk via www.memori.nl/gedenkplaats/kees-luesink. De begrafenis zal in kleine kring plaats vinden.

 

13 reacties

 1. Rob Gossink ( CDA Doesburg)

  Met diepe droevenis hebben wij vernomen dat onze burgemeester Kees Luesink gisteravond is overleden.

  Veel te vroeg zullen wij afscheid moeten nemen van Kees. Wij zullen Kees herinneren als een gedreven burgervader, in hart en ziel verbonden aan het wel en wee van Doesburg. Zijn overlijden is een groot verlies voor Doesburg. Met veel respect zullen wij hem herinneren.

  Wij wensen en bidden José, de kinderen, familie en vrienden veel kracht toe in deze moeilijke tijd.

  CDA Doesburg
  Fractie en bestuur

 2. Frans Hofman

  veel te jong is een markante persoonlijkheid overleden We wensen Jose en de kinderen erg veel sterkte toe Ik heb het genot gehad enkele jaren voortreffelijk met hem samen gewerkt te hebben

 3. Kees van Immerzeel

  Vanmorgen bereikte ons het droeve bericht dat gisteren Kees Luesink is overleden. Wij wisten natuurlijk dat hij ernstig ziek was, maar toch kwam voor ons dit bericht nog onverwacht. Want Kees bleef vechten om zijn ziekte de baas te worden. Regelmatig berichtte hij op zijn eigen, bijna luchtige wijze, over het verloop van zijn ziekte. Pas toen het echt niet meer ging heeft hij aangegeven dat zijn taken als burgemeester overgenomen moesten worden door een waarnemer. Hieruit blijkt zijn grote betrokkenheid bij Doesburg. Een zelfstandig Doesburg. Want Kees was overtuigd van de waarde en het bestaansrecht van deze kleine gemeente. Kees was lid van GroenLinks, maar als burgemeester speelde zijn politieke voorkeur geen rol.Integer besturen in het belang van Doesburg: dat stond voorop. Daarbij bleef hij toch heel benaderbaar. Hij had een goed oog voor mensen. “In de politiek en het bestuur heb ik veel gehad aan mijn verleden als psychiatrisch verpleegkundige” zei hij eens. Met dergelijke ingetogen humor wist hij steeds het juiste klimaat te scheppen voor een goede samenwerking in het bestuur. Formeel bleef Kees Luesink tot het laatst burgemeester van Doesburg. Onze burgemeester.

  Wij wensen José en de kinderen veel sterkte toe de komende tijd.

  Kees van Immerzeel, namens de fractie van GroenLinks Doesburg

 4. Wil Verlaan

  We zijn erg verdrietig dat Kees Luesink zo jong is gestorven. Actief en alert, vol humor en levenslust, dat is onze herinnering aan Kees. Warm en betrokken op persoonlijk niveau en kordaat en strikt als voorzitter van de raad. Het is bijna niet voor te stellen dat hij geen ‘functioneringsgesprekken’ meer met ons voert, vol goede raad en zinvolle bespiegelingen. Als het voor ons al moeilijk is, hoe zwaar moet het zijn voor José en de kinderen. Laten we deze dagen dicht bij elkaar blijven en samen Kees gedenken.
  Namens de D66 fractie
  Wil Verlaan

 5. Appie van der Beek

  Helaas hebben wij het trieste bericht ontvangen dat op 27 december 2014 burgemeester Kees Luesink is overleden.

  Stadspartij Doesburg is diep onder de indruk van het overlijden van onze burgemeester.

  Wij wensen José, Liza, Jan en alle andere naasten sterkte met het dragen van dit onvergetelijke verlies.

  Appie van der Beek
  namens fractie en bestuur van Stadspartij Doesburg

 6. Patrick Ott

  De SP wil haar diepe respect betuigen voor de wijze waarop burgemeester Luesink gevochten heeft om deze vreselijke ziekte te bevechten.
  Al zijn moed en vechtlust hebben niet mogen baten en hij is op veel te jonge leeftijd overleden. Met hem verliest Doesburg een gepassioneerde burgervader, die met hart en ziel burgemeester was van onze/zijn mooie stad en overtuigd was van het bestaansrecht van Doesburg als zelfstandige gemeente. Zo lang mogelijk heeft hij betrokken willen blijven bij het bestuur van zijn stad en pas op het laatst een vervanger gevraagd. Deze heeft de heer Luesink zelf voorgedragen om er zoveel mogelijk zeker van te zijn dat zijn stad in zijn gedachtegoed verder wordt bestuurd.

  De SP wenst zijn vrouw, kinderen en verdere familie en vrienden alle mogelijke sterkte om dit verlies te dragen en te verwerken. Laat het hen een troost zijn dat Doesburg weet dat het gezin hun man en vader verliest maar Doesburg een net zo goede burgervader.

 7. Ina Timmer

  Heel veel respect heb ik voor de wijze waarop Kees en Jose om zijn gegaan met de ziekte van Kees. Helaas is Kees nu veel te vroeg overleden. Hij zal in mijn herinnering zijn als een warm en plezierig mens. Veel sterkte voor de familie.

 8. henk beijen

  Helaas, veel te jong, is onze burgermeester Kees Luesink overleden. Hij heeft gevochten tot het einde. Kees bedankt voor je wijze lessen en je rol als inspirator. Ik zal je missen. Ik wens Jose en de kinderen veel sterkte bij het verwerken van dit enorme verlies.

 9. Yvonne Irving

  We zijn er stil van. Vanochtend kregen we het nieuws dat onze burgemeester. Kees Luesink is overleden. Hij was met hart en ziel onze burgemeester, we gaan hem missen. José en kinderen heel veel sterkte!

  namens fractie en bestuur PvdA Doesburg

  Yvonne Irving.

 10. caroline vermaas

  als schoonmaakster op het stad kwam ik de burgemeester vaak tegen altijd vriendelijk en zei hij gedag. een poos terug vroeg ik hem hoe het met hem ging. toen was hij nog positief over zijn ziekte. maar nu heeft hij toch de strijd verloren. ik wens zijn vrouw en kinderen familie vrienden heel veel sterkte

 11. Arthur Balduk

  Wat zo’n mooi eind van 2014 zou kunnen zijn, de totale oplevering van Het Arsenaal, wordt nu overschaduwd door louter trieste berichten.
  Op 19 december is plotseling veel te jong, op 65 jarige leeftijd mijn zeer gewaardeerde zaken relatie Hans Heuff overleden.
  En vanochtend vernam ik dat onze burgemeester Kees Luesink de strijd tegen zijn vreselijke ziekte heeft verloren en is overleden.
  Ik ben er stil en verdrietig van.
  Op 27 november schreef Kees mij nog een E-mail en sloot deze af met de woorden “ik hoop me weer te kunnen laten zien”…helaas het mocht niet zo zijn.

  Het afgelopen jaar heb ik het genoegen gehad met Kees intensief samen te werken om “ons” project Het Arsenaal Doesburg te realiseren. Wat was hij trots dat het gelukt was, en dat hij de officiële opening van Het Arsenaal mocht verrichten.
  Zonder zijn persoonlijke inzet, steun en nimmer aflatende inspirerend optreden was het ons niet gelukt dit project op zo’n korte termijn te realiseren.
  Wat zullen we hem missen.

  José, jouw steun, immer op de achtergrond heeft er zeker toe bijgedragen, waarvoor ik je zeer dankbaar ben. Ik wens jouw, je kinderen en verdere familie heel veel stekte om dit grote verlies te verwerken.
  Kees blijft voor altijd in onze herinnering,

 12. Frans Gerbrands

  Op 5 december 2008 mocht ik je welkom heten in onze stad die je de jouwe hebt gemaakt. Het afscheid komt te vroeg.
  Te vroeg voor Doesburg en veel , veel te vroeg voor José en de kinderen.
  Mogen zij troost putten uit alle mooie herinneringen.

  Frans Gerbrands

 13. Sylvia Willems

  Zaterdag 3 januari hang ik de vlag halfstok voor onze burgemeester Kees Luesink. Jij ook?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑