In Memoriam: Kees Luesink

Met het overlijden van onze burgemeester Kees Luesink verliest Doesburg een bruggenbrouwer van het liefste soort. Kees Luesink was de burgemeester die Doesburg nodig had. Een bevlogen bruggenbouwer die in een kleine, gemêleerde gemeenschap als Doesburg mensen als geen ander kon verbinden. Zo was hij even op zijn gemak bij een optreden van het Don Kozakkenkoor in de Martinikerk als dat hij toeschouwer was bij de Nieuwjaarsduik in de ijskoude IJssel op 1 januari. Kees was er voor iedereen.

Kees Luesink

 

In de jaren dat ik hem heb leren kennen, gaf hij mij zelfs het gevoel dat ik hem Kees mocht noemen. Dan stuurde hij een e-mail met ‘beste Richard’ of ‘dag Richard’ en gaf hij die naar primeurs hunkerende journalist weer een nieuwtje. Of stond hij bij de kassa van de Dekamarkt voor je in rij om de laatste inkopen te doen voor de zomervakantie naar Frankrijk en was hij me net voor met de woorden: ‘lekker weertje hè Richard’. Het bleek overigens zijn laatste zomervakantie te zijn geweest.

 

 

Kees Luesink 300Kees was al enige tijd ziek. Toch wist hij zich ondanks zijn ziekte sterk te maken om aanwezig te zijn waar hij werd verwacht. Diep respect voor zijn kracht en doorzettingsvermogen. Zo was hij vol trots aanwezig tijdens de officiële opening van Doesburg 777, het feestjaar van zijn prachtige stad. Voor Kees was Doesburg 777 een bijzonder project. Extra wrang is het dan ook dat hij niet heeft kunnen genieten van de evenementen en activiteiten die tot ver in 2015 plaatsvinden.

 

Op bestuurlijk vlak was Kees op lokaal niveau er een van de buitencategorie. Als voormalig wethouder van Zutphen kende hij de klappen van de politieke zweep. Als een lokaal bestuurder uit de bocht dreigde te vliegen, dan wist Kees het politieke team vaak bijeen te houden op basis van zijn sociale vaardigheden en menselijke karakter. Kees was bijzonder soepel in de politieke heupen.

 

Kees Luesink 300

De visie van Kees was er een van lange termijn politiek. Burgervader Kees liep niet blind de Achterhoek in, maar keek waar de beste deals gemaakt konden worden. Zo had hij heel goed door dat voor bereikbaarheid en openbaar vervoer gesprekken nodig waren in Arnhem en niet in Doetinchem. Maar evengoed wist hij dat Doetinchem een goede partner was voor andere zaken. Altijd handelend met Doesburg als hoogste prioriteit.

 

 

Ondanks dat iedereen wist dat het niet goed met hem ging de laatste tijd, zeker na het aanstellen van een waarnemend burgemeester en diens woorden ‘het gaat buitengewoon slecht met onze burgemeester’ nog geen twee weken geleden, komt het nieuws van het overlijden van burgemeester Kees Luesink hard aan. Doesburg verliest een bevlogen bruggenbouwer pur sang met een lief karakter. De condoleance gaan uit naar zijn familie en vrienden, dat ze in deze donkere tijd de kracht vinden voor een plechtige uitvaart. Kees verdient dat.Kees Luesink

 

 

Kees Luesink is slechts 61 jaar geworden.

 

 

13 reacties

 1. Carla Bekken

  Mooie woorden Richard

 2. Carla Bekken

  Mooie woorden Richard, wat een verlies.

 3. Gert-Jan Tas

  Mooi geschreven Richard.
  Mijn gedachten zijn bij Kees Luesink’s gezin, familie en vrienden.
  Dat zij en wij kracht mogen putten uit de herinneringen aan hem.

 4. Kelly Golstein

  Gecondoleerd!
  Heel veel sterkte, Haal kracht uit het doorzettingsvermogen van Kees!
  Veel Liefs
  Johan Sloetjes , Jacky Sloetjes , Samantha Sloetjes , René Golstein , Joke Golstein , Stephan Golstein , Kelly Golstein & Xumi Koning !!

 5. Fien Boland-Vos

  Gecondoleerd, en wij wensen de familie veel sterkte met dit verlies.
  Namens de Zonnebloem afd. Doesburg e.o.

 6. Agnes en Edo Das

  Mooie woorden Richard! Fam. Leusink gecondoleerd en veel kracht en sterkte.
  Edo en Agnes Das

 7. meinou

  Gecondoleerd voor de familie. Hij woonde eens bij mij in de straat. Wat is hij jong overleden. Sterkte voor allen die hem lief hadden.

 8. Marijke Schellekens

  Dank je Richard voor de mooie woorden die je schrijft en die zo helemaal waar zijn. Fam. Leusink gecondoleerd en veel kracht en sterkte.

 9. Yolanda

  Wens alle Familie en nabestaanden heel veel sterkte in deze moeilijke tijd

 10. a. g. schrader

  Onze burgervader Kees Leusink is niet meer onder ons, maar in de periode dat hij onze burgervader was heeft hij zich voor Doesburg en haar bevolking zo intents ingezet dat hij altijd in onze gedachten zal blijven. Mijn echtgenote en ik wensen zijn naasten veel sterkte toe in deze voor hen zo moeilijke tijd.

  Ap en Greet Schrader

 11. Wil Hoogstraaten

  Richard,
  je geeft een mooi en integer beeld van Kees, precies zoals hij was.

  Dit is niet alleen voor Jose en zijn kinderen een groot verlies maar zeker ook voor de stad Doesburg.

  Met diep respect denk ik aan hem. Hij was bij uitstek de man op de juiste plaats in Doesburg.
  Bij zijn aantreden wenste ik hem toe dat de stad Doesburg als een warme deken over hem en Jose zou vallen en aanvoelen.
  Kees is helaas niet meer maar zijn warmte zal lang voelbaar blijven.
  Jose en verdere familie van harte gecondoleerd.

 12. Marjolein of Mei Bulten

  Dag lieve burgemeester Kees. Dank je wel!

 13. Peter van den Broeke

  Met tranen in mijn ogen! Mijn gedachten zijn bij José en de kinderen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑