Burgemeester Luesink betreurt vertrek wethouder Huizingh

Burgemeester Kees Luesink betreurt het vertrek van Marleen Huizingh (D66) als wethouder van Doesburg. Dat laat Luesink weten kort na de mededeling van fractievoorzitter Wil Hoogstraten van D66 over het van Huizingh uit de Doesburgse politiek.


‘Ik betreur het vertrek van Marleen Huizingh als wethouder uit Doesburg. Ze is een uitstekende wethouder en ze is nog maar kort actief in Doesburg. We zullen morgen in het college het vervolg bezien’, aldus Luesink.


Maandagavond maakte Hoogstraten bekend dat per 28 maart wordt geïnstalleerd als wethouder van Deventer. Daarmee komt een eind aan een wethouderschap van negen maanden in Doesburg.


Op internet zijn de eerste reacties op het aangekondigde vertrek van Huizingh geuit. Zo wenst VVD Doesburg op Twitter Huizingh veel succes en denkt het dat het voor weer onrust zorgt in de locale politiek. Rob Gossink van CDA Doesburg feliciteert Huizingh zegt benieuwd te zijn wie de post in Doesburg nu gaat bekleden.


Zie ook:
Doesburgse wethouder Marleen Huizingh (D66) vertrekt


Foto: Joost de Wolf van JdW Fotografie

1 reactie

  1. Rob Gossink (CDA Doesburg)

    Voor wethouder Huizingh zelf is het natuurlijk een prachtkans die zij om begrijpelijke redenen met beide handen heeft aangegrepen. Desalniettemin gaat Doesburg een wethouder verliezen die zich in korte tijd uitstekend heeft ingewerkt in een aantal pittige dossiers en zich een prima bestuurder heeft getoond.

    Voor Doesburg komt het vroegtijdige vertrek zeer ongelukkig: halverwege een collegeperiode voor de tweede keer voortijdig een wethouder Financiën uitzwaaien maakt natuurlijk geen sterke bestuurlijke indruk naar buurgemeenten en provincie. De zoektocht van D66 naar een vervangend wethouder zal waarschijnlijk nog even duren en komt op een ongelukkig tijdstip. Het college en de gemeenteraad zullen de komende maanden op het beleidsveld van de vertrekkende wethouder (Financiën) belangrijke keuzes moeten maken. Dit met het oog op de komende bezuinigingen. Kortom, het vertrek had bijna niet ongelukkiger kunnen komen.

    Minstens zo belangrijk is de vraag in hoeverre D66 nog langer een stabiele factor is binnen het huidige college nu we in deze collegeperiode voor de tweede keer binnen een jaar vroegtijdig afscheid moeten nemen van een D66-wethouder. We zitten midden in een economische crisis en we kunnen het ons niet permitteren om zonder een volwaardige vakwethouder Financiën te zitten. Deze vraag zal in eerste instantie op het bordje liggen van de huidige coalitiepartners, Stadspartij en SP.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑