Doesburgse wethouder Marleen Huizingh (D66) vertrekt

Wethouder Marleen Huizingh (D66) zal met een aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid per 28 maart worden geïnstalleerd als wethouder in Deventer. Dat maakte D66 Doesburg zojuist bekend. Haar voorganger in Deventer wordt de nieuwe burgemeester van Ommen. ‘Voor D66 Doesburg is dit een niet voorziene voortijdige verschuiving en ontwikkeling, mede omdat 2011 al een politiek onrustig jaar is geweest binnen ons stadsbestuur gegeven de Noordelijk Molenveld gebeurtenissen en het daarop volgende ontslag van een wethouder’, aldus fractievoorzitter Wil Hoogstraaten van D66 Doesburg.


Hoogstraten: ‘Hoe zeer wij het vertrek van Marleen betreuren: dit laat onverlet dat wij haar alle goeds toewensen in haar nieuwe uitdagende en ambitieuze functie binnen de gemeente Deventer. In deze stad is zij geen onbekende. Reeds eerder werkte zij in Deventer als afdelingshoofd stadstoezicht’.


Fractievoorzitter Hoogstraten is inmiddels gestart met besprekingen met nieuwe kandidaten. Hoogstraten hoopt binnen een zo kort mogelijk tijdbestek een opvolger te vinden. ‘Ik ben daar optimistisch over’, aldus Hoogstraten.


Huizingh is nog geen jaar wethouder van Doesburg. Ze werd in juni 2011 geinstalleerd na het gedwongen vertrek van wethouder Frans Hofman. Die moest weg vanwege fouten rond de renovatie van de wijk Noordelijk Molenveld.


Zie ook:
Marleen Huizingh 14 juni benoemd tot wethouder Doesburg

8 reacties

 1. Rob Gossink (CDA Doesburg)

  Marleen,
  Van harte gefeliciteerd met je a.s. benoeming in Deventer. In korte tijd heb je toch al een prima reputatie opgebouwd in Doesburg. Heel veel succes.

 2. Aernoudt

  Gefeliciteerd, en veel succes in Deventer, Marleen!

  Ben benieuwd wie de post in Doesburg nu gaat bekleden.

 3. Bert Stulp

  Dit is een aderlating voor de Doesburgse politiek.
  Je hebt het in de korte tijd dat je hier was prima gedaan.
  Van harte gefeliciteerd met je promotie.

 4. Ben Schotpoort

  Hoe nu verder? Het roer moet toch echt een keer om. Economisch gezien is de turhaven nog lang niet voldoende!

  Marleen, jammer voor Doesburg dat je vertrekt, voor jou; van harte en veel succes!

 5. Ineke van Elk

  Jammer Marleen, ik vond je de beste! Je was een aanwist voor Doesburg. Wethouder met juiste visie .Veel succes in Deventer.

 6. Arvid Ehlert

  Ik sluit me geheel aan bij Ineke. Daarnaast vond ik het leuk je af en toe te spreken, zeer prettig in de omgang (ik denk ook even terug aan Het Doesburgs Cabaret, leuk hoe je daarop reageerde).
  Ik hoop voor Doesburg dat je met het werk dat je in de 9 maanden hebt verzet een mooi ‘kind’ achterlaat. Veel succes en plezier in Deventer!

 7. Berry Steenbruggen

  Wij in Deventer zijn na 5 maanden nu ook zo blij met het ‘kind” wat ze hier in de koekstad heeft achter gelaten!

 8. Berry Steenbruggen

  Hopelijk ontvangen we nog wat meer dan 1 tweet voor die 5000 euro wachtgeld per maand van #Marleen #Huizingh onze wethouder tot 20 augustus! Hebben jullie er meer mogen ontvangen in Doesburg?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑