Burgemeesterwissel Doesburg feit met benoeming Loes van der Meijs

Loes van der Meijs is vrijdagmiddag tijdens een extra Gemeenteraadsvergadering geïnstalleerd als nieuwe burgemeester van Doesburg. Van der Meijs volgt Gosse Noordewier op, die donderdagavond afscheid nam.

Donderdagavond nam waarnemende burgemeester Noordewier afscheid van Doesburg tijdens een raadsvergadering. Daarbij werd de waardering uitgesproken richting Noordewier voor zijn interim-rol na het overlijden van Kees Luesink, eind vorig jaar.

Commissaris van de Koning, oud-Doesburger Clemens Cornielje, sprak bij de beëdiging de complimenten uit aan de nieuwe burgemeester. ‘U moet samenwerken in 62 samenwerkingsverbanden. Dat vraagt veel van het bestuur. Samenwerken is u op het lijf geschreven. U werkt aan een open, transparante en veilige cultuur. Ik feliciteer u en de inwoners van Doesburg met de benoeming’, aldus Cornielje.

David van Sommeren sprak namens de Gemeenteraad de dankbaar uit omdat Doesburg de mogelijkheid heeft gekregen en genomen om een nieuwe burgemeester te kiezen. ‘Maak nooit de vergissing Doesburg een dorp te noemen. Het is een stad. Zelfstandig bestuur door samen te werken is de kracht van Doesburg en daar licht een taak voor u als nieuwe burgemeester’, aldus Van Sommeren.

In haar eerste toespraak laat de 54-jarige Van der Meijs weten te spreken over een prachtig, warm en creatief welkom, doelend op de plaatsnaamborden ‘Loesburg’. Verder onderschreef ze het belang van samenwerken. ‘Het besef dat zelfstandigheid alleen kan bestaan met een professioneel bestuur, goede betrouwbare partners in de regio en dat zaken intern op orde zijn. Dat is belangrijk bij samenwerken. Verder vraag ik de raad om mij mee te nemen in wat u belangrijk vindt en ik volgens u moet weten. Ik laat me graag uitnodigen om me zo snel mogelijk te oriënteren op Doesburg’, aldus Van der Meijs.

Eerder op de dag werd Van der Meijs op ludieke wijze welkom geheten. Onbekende veranderden de naamborden van Doesburg bij toegangswezen in ‘Loesburg’. Op sociale media zorgde het voor veel aandacht waarbij de hashtag #loesburg veelvuldig rond ging.

1 reactie

  1. Patrick Ott

    Een reactie van de SP
    https://doesburg.sp.nl/nieuws/2015/12/welkomstcadeau-voor-loes

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑