Ruim honderd Doesburgers hebben zich aangemeld bij de wervingsacties van Burgernet tijdens de Doesburgse Hanzefeesten op 13 juni jongstleden. Daarmee komt het totaalaantal burgernetters in Doesburg op ruim 650.


Met de jongste aanwas is het streefaantal van zevenhonderd nu bijna bereikt. Op 1 augustus 2010 gaat Burgernet, het samenwerkingsverband tussen burgers, gemeente en politie om de veiligheid in de woon- en werkomgeving te bevorderen, van start in Doesburg.


Politie en gemeente Doesburg laten weten tevreden te zijn dat zoveel inwoners van Doesburg enthousiast zijn voor Burgernet, zo laat de gemeentewoordvoerder weten. Op basis van eerdere ervaringen streeft Burgernet naar zevenhondrd deelnemers. Dat is 7,5 procent van het aantal inwoners ouder dan zestien jaar. Inwoners van Doesburg kunnen zich nog steeds aanmelden via www.burgernet.nl.


Burgernet is sinds november 2008 actief in de politieregio Gelderland-Midden. Na de start in Ede, zijn ook de gemeenten Barneveld, Nijkerk, Renkum, Scherpenzeel en Wageningen aangesloten bij Burgernet.


Op 1 augustus start Burgernet naast Doesburg ook in de gemeenten Rheden, Rozendaal, Lingewaard en Overbetuwe. Dankzij de inzet van burgernetters zijn verdachten op heterdaad door de politie aangehouden, vermiste personen opgespoord en is nuttige informatie verstrekt aan de politie.


Zie ook:
Burgernet Doesburg nadert streefaantal deelnemers