Buurtacademie Doesburg en Philadelphia, Mariëndal/ De Klinker lanceren het project ‘5 Uurtjes’. Het project houdt in dat mensen vijf weken lang een uur per week naar Philadelphia komen een kop koffie drinken, gezellig te kletsen, samen met iemand te wandelen of creatief bezig te zijn met bewoners van Philadelphia, Mariëndal/ De Klinker.

 

Dit project houdt dat het gaat om het blij maken van mensen die op Mariëndal/ De Klinker wonen. Dit zijn mensen met een verstandelijke beperking, met een niveau van 2-6 jarigen. Deze mensen willen heel graag ‘iets’ samen doen zoals een keer een kop koffie drinken, gezellig kletsen, samen met iemand wandelen of creatief bezig zijn. Daarom starten Philadelphia en de Buurtacademie het project ‘5 Uurtjes’.

 

In dit project kun je samen met andere vrijwilligers, iets voor deze mensen betekenen. Je krijgt vanuit Philadelphia begeleiding waardoor er dus altijd iemand is om op terug te vallen.

 

Door samen met andere vrijwilligers, vijf weken achter elkaar een uurtje naar Philadelphia te gaan maak je deze mensen erg blij. Na deze vijf weken kun je stoppen of wanneer je het zo leuk vindt is doorgaan natuurlijk ook mogelijk.

 

Op 6 januari vindt bij Mariëndal/ De Klinker van 19.00-20.30 uur de eerste kennismakingsbijeenkomst plaats waarbij alles wordt uitgelegd. Tijdens deze bijeenkomst kun je kennismaken met de andere vrijwilligers en vertelt Philadelphia over haar bewoners en de wensen van de bewoners.

 

Vervolgens ga je vijf weken een uurtje naar Philadelphia. Tijdens dit uur, begin je met het ontmoeten van de andere vrijwilligers, vervolgens ga je naar de bewoner en ga je samen met de bewoner aan de slag, na dit bezoek sluit je samen met de andere vrijwilligers af.

 

Ben je enthousiast om mee toe doen? Meld je dan nu en bel of mail naar: vrijwilligersvacaturebank@buurtacademiedoesburg.nl of 0313-712400 w.donderwinkel@philadelphia.nl of 0313-491253