Op zondag 12 april vindt Daklozendag plaats. Tijdens deze dag vindt er een puzzelroute plaats met cabrio’s waarbij Doesburg het vertrekpunt is. Doel van de dag is om geld in te zamelen voor het goede doel. De organisatie zoekt nog cabriorijders.


Daklozendag bestaat uit een afwisselende puzzelroute langs twee historische hanzesteden. Start in Doesburg en finish met barbecue in Zutphen. Tijdens de dag wordt geld ingezameld voor Stichting Leergeld.

 

Leergeld zorgt er in 75 gemeenten voor dat kinderen die om financiële redenen buiten de boot vallen weer volop mee kunnen doen met binnen- en buitenschoolse activiteiten. Leergeld biedt een springplank, waardoor zij opbloeien, kennis en vaardigheden ontwikkelen en eigenwaarde krijgen. Het motto van Stichting Leergeld: Nu meedoen is straks meetellen!

 

Er wordt gestart in het historische centrum van Doesburg. De glimmende cabrio’s staan geparkeerd aan de Roggestraat en kunnen hier worden bewonderd. Bij Stadsbierhuys De Waag worden de deelnemers getrakteerd op koffie met gebak. Om 11.00 uur klinkt het startschot en vertrekt de stoet richting Beekbergen en Apeldoorn.

 

De route volgt als het ware de IJssel en meandert door het prachtige landschap. Onderweg is er volop aandacht voor de Hanzehistorie. De deelnemers krijgen een aantal uitdagende opdrachten voor onderweg. In Zutphen parkeert de bonte stoet op de ‘s Gravenhof. Hier is iedereen welkom om de auto’s te bewonderen en om acht uur wordt de opbrengst van de dag bekend gemaakt. Heb je een cabrio en wil je meerijden, kijk dan voor informatie op www.daklozendag.nl