Ongeveer 200 Doesburgse 55-plussers doen mee met een fittest. Deze test wordt georganiseerd en uitgevoerd door Breedtesport Doesburg in samenwerking met de Gelderse Sport Federatie (GSF). Op zaterdag 21 maart vanaf 9.00 uur tot 16.00 uur komen alle mensen die zich hebben ingeschreven via www.sportenindoesburg.nl zich laten testen in de sporthal Beumerskamp.

 

Na het succes van de fittest in 2014 organiseert Breedtesport Doesburg ook dit jaar weer een fittest voor 55-plussers. Het doel is om inwoners op een leuke en laagdrempelige manier kennis te laten maken met sport en bewegen. Naast de fittest op 21 maart, worden verschillende activiteiten aangeboden om te ontdekken welke vorm van bewegen het best bij iemand past en leuk is.

 

Fit en gezond blijven wil iedereen. Het liefst tot op hoge leeftijd. Een goede gezondheid kan niet worden afgedwongen, maar is wel te bevorderen. Een actieve leefstijl, waar beweging een grote rol in speelt, is een goede manier om de gezondheid te stimuleren en te bewaken. Mensen die niet aan een sport doen maar dat wel (weer) willen, krijgen een unieke kans. Door middel van de test weten ze waar ze staan en wat de mogelijkheden zijn.

 

Wethouder Gezondheidszorg: Peter Bollen en wethouder Sport: Fred Jansen zijn aanwezig bij de test. ‘In Doesburg organiseren we elk jaar deze fittest om de Doesburgse 55 plussers aan te moedigen om een gezonde levensstijl te gaan naleven of te behouden. Door op een laagdrempelige manier, dicht bij huis, mensen bewust te maken van de effecten van bewegen hopen we meer Doesburgers in beweging te krijgen. Vandaar dat we dit regelmatig aanbieden, ik ga de test ook doen’, zegt wethouder Peter Bollen.

 
De test is hetzelfde als vorig jaar. Dat geeft de mogelijkheid voor deelnemers om de uitslagen die ze vorig jaar meekregen te vergelijken. Doesburgse fysiotherapeuten zijn aanwezig om een toelichting te gegeven op de resultaten. Ook zijn er een aantal ‘sportaanbieders’ aanwezig om kennis mee te maken.

 
Mocht u vragen hebben over de fittesten, het zijn van vrijwilliger bij de test dan kunt u contact opnemen met Ward Terpstra van Breedtesport Doesburg via 06 372 83 518 of via e-mailadres info@wardsportprojecten.nl. Er zijn nog enkele plaatsen vrij voor mensen om mee te doen aan de test. Aanmelden kan telefonisch of via www.sportenindoesburg.nl