Op zaterdag 14 april brengt zangeres Charlotte Haesen vanaf 20.00 uur in de Gasthuiskerk een programma met onder bekende Franse chansons als La bicyclette, Dis quand reviendras tu en La Javanaise.

Met haar stem, timing en performance bezorgt Haesen haar publiek vaak tranen van ontroering. Charlotte Haesen werd in Amsterdam geboren maar groeide op in Franstalig België.

Ze studeerde jazz-zang op het Conservatorium Amsterdam. Op een mooie zonnige zaterdagmiddag zong ze Franse chansons op de Noordermarkt, waar altvioliste Odile Torenbeek haar ontdekte.

Odile en Charlotte besloten een chansonsprogramma te maken met het strijkkwartet als basis. Hierbij werden gerenommeerde arrangeurs als Paul Prenen en Wijnand van Klaveren betrokken die op bijzondere wijze het chanson om Charlottes stem-timbre wisten te ‘draperen’.

Vervolgens ontwikkelt zich Café des Chansons: Charlotte Haesen samen met vier musici van het Nederlands Philharmonisch Orkest. Ze brengen een schitterend repertoire vol met de mooiste Franse klassiekers van persoonlijkheden als Barbara, Gainsbourg en Piaf.

Kaarten voor het optreden kosten 15 euro per persoon en zijn te bestellen op www.gasthuiskerkdoesburg.nl.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn: XycleservicePlusFitDoesburgRootzCarConceptDelikasaRestaurant De LiefdeHillenaar OptiekGasthuiskerk DoesburgEdelsmederij Tobias , Brasserie Het Zesde ZintuigPartyboerderij De IJsselhoeve en Binkies , MKB Tele.com, Etos Doesburg en BBS.