Café Du Midi gaat dit jaar kerstbomen verkopen. Het horecabedrijf is momenteel gesloten vanwege de coronamaatregelen. De bomen kunnen worden afgehaald, of worden aan huis bezorgd.

Vandaag zijn een kleine honderd bomen bezorgd bij Du Midi in het centrum van Doesburg. Het gaat om kwaliteitsbomen, stelt Ter Stege. ‘Echte Nordmann bomen. Die blijven maanden in vorm’.

De bomen staan in en voor de zaak, en zijn vanaf vandaag te koop. De prijzen variëren van 15 tot 50 euro. Ook is het mogelijk om vandaag een boom te bestellen, die dan de volgende dag bij Du Midi binnen is. Daarnaast gaat Du Midi tegen een kleine vergoeding bomen thuis bezorgen bij mensen in Doesburg of directe omgeving. De bomen hebben een grootte variërend van 80 tot 250 centimeter.

‘De bomen zijn zojuist geleverd en het café ruikt nu naar een heerlijk naaldbomenbos. Buiten verkopen we ook warme chocolademelk en koffie to go. We proberen zo een beetje gezelligheid in de binnenstad te creëren. Nu ons horecabedrijf gedwongen gesloten is vanwege de coronamaatregelen, proberen we creatief te blijven en te ondernemen’, aldus Ter Stege, die zijn café door de coronamaatregelen voor de tweede maal dit jaar noodgedwongen op slot moet doen.

Ter Stege wil met Du Midi dé kerstlocatie van Doesburg zijn. ‘Veel mensen maken thuis kerststukken. Die kunnen ze hier neerzetten, zodat wij ze proberen te verkopen. Vandaag komt een dame zelfgemaakte kerstkaarten bezorgen, die we dan voor haar verkopen. Op deze manier kunnen mensen zelf een centje verdienen en kunnen wij ons bedrijf inzetten als belangrijke kerstlocatie’.

Mensen die het leuk vinden op kerststukken te maken en bij Du Midi te willen verkopen, kunnen zich melden bij Henk ter Stege. Café Du Midi is gevestigd in de Meipoortstraat 3, ook wel bekend als de driesprong in het centrum.

 

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn: XycleservicePlusFitDoesburgRootzDelikasaRestaurant De LiefdeHillenaar OptiekMKB Tele.comEtos Doesburg en Restaurant China