Ondanks dat er geen officiële Sinterklaasintocht is in Doesburg, hebben de ondernemers toch diverse activiteiten bedacht om de Doesburgse kinderen te verwennen. Zo is er een kleurplatenactie, een puzzeltocht en een knipkaartactie.

De scholen in Doesburg, Angerlo en Drempt hebben twee soorten kleurplaten ontvangen. De ingekleurde tekeningen kunnen tot 4 december worden ingeleverd bij Stijl iconen, Appel en ei, Ter Steeg lederwaren, Hans ouderwets lekker en Kunstlab. De trekking vindt plaats op 5 december.

Kleurplatenactie
Op 28 november zal er ook een ‘wandelende brievenbus’ in de binnenstad aanwezig zijn, waar de kinderen hun kleurplaat kunnen deponeren.

Puzzeltocht met QR-codes
Daarnaast is er een puzzeltocht, georganiseerd voor jong en oud. Het enige wat je hiervoor hoeft te doen is een QR-code scannen op www.winkelenindoesburg.nl waarna je de puzzeltocht kunt downloaden of informatie krijgt in welke winkels je de puzzeltocht kunt afhalen. De bedoeling is dat je 20 QR-codes zoekt in etalages in de binnenstad. In deze codes zitten ook aanwijzingen verborgen. Het antwoord kan je ook via de link uploaden en 5 december worden de winnaars bekend gemaakt.

Knipkaartactie
Daarnaast zijn er voor winkelende mensen spaarkaarten. Bij iedere aankoop krijg je een knip op de kaart. Bij 5 knipjes is de kaart vol en mag je deze deponeren in de rode ton op de driesprong bij Du Midi. Uit deze volle spaarkaarten worden 5 winnaars getrokken. Deze actie loopt van 21 november tot en met 5 december.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn: XycleservicePlusFitDoesburgRootzDelikasaRestaurant De LiefdeHillenaar OptiekMKB Tele.comEtos Doesburg en Restaurant China