Het Doesburgse horecabedrijf Caldo e Freddo moet per direct dicht. Dat is het besluit van de rechter na een kortgeding.

Eigenaar Bert-Jan Knapen laat dinsdagmiddag aan DoesburgDirect.nl weten dat hij zojuist een uitspraak van de rechter heeft ontvangen. ‘Ik ben ontsteld over de uitspraak dat Caldo e Freddo per direct dicht moet. Op een of andere manier hoop ik op een herziening, maar het is aan de burgemeester’, aldus een aangeslagen Bert-Jan Knapen in een eerste reactie.

De burgemeester besliste onlangs dat op basis van ‘slecht levensgedrag’ Caldo e Freddo de vergunning had verloren. Knapen vocht dit aan, maar kreeg dus geen gelijk van de rechter die aangaf dat de burgemeester de exploitatievergunning terecht heeft ingetrokken.

Door het rechtelijke besluit moet Caldo e Freddo per direct dicht. Wel zijn er nog mogelijkheden voor Knapen om de gedwongen sluiting juridisch aan te vechten. Dit is doorgaans een tijdrovend proces en tijd heeft Knapen volgens eigen zeggen niet. Eerder liet hij weten dat bij een langdurige sluiting zijn horecabedrijf failliet zou gaan.

Knapen werd in april 2016 en januari 2018 aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol. Uit het vonnis blijkt verder hij op 12 juli dit jaar onder invloed van alcohol zou zijn geweest in zijn eigen bedrijf. Voor de burgemeester redenen om op basis van ‘slecht levensgedrag’ de vergunning van Caldo e Freddo in te trekken.

Ook werd Knapen enkele malen gewezen op het niet mogen parkeren van zijn camper. Daarnaast blijkt uit het vonnis dat Knapen zich enkele malen niet aan de afspraken heeft gehouden om geen glaswerk op het terras te voeren tijdens evenementen.

Knapen liet tijdens het kortgeding weten dat het wel of niet houden aan de glasregels tijdens evenementen niets te maken heeft met vermeend ‘slecht levensgedrag’. Ook vindt hij dat niet bewezen is dat hij op 12 juli onder invloed van alcohol zou zijn in zijn zaak.

Afgelopen week kreeg Knapen steun van vaste gasten, waaronder de onlangs uitgeroepen ere-burger Margreet Frankot. Op sociale media regende het steunbetuigingen voor de horecaondernemer. Knapen hoopt nu dat er vanuit de politiek nog enige invloed wordt uitgeoefend om burgemeester Loes van der Meijs op andere gedachten te brengen.

De afgelopen week kreeg ‘de zaak Caldo e Freddo’ landelijke aandacht. Diverse media doken op de zaak vanwege het bijzondere karakter. Knapen werd zelfs door Hart van Nederland uitgenodigd zijn verhaal op landelijke tv te doen. Daar heeft hij vanaf gezien om de zaak niet verder te laten escaleren. Door de sluiting van Caldo e Freddo zullen enkele  mensen hun baan verliezen.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn: XycleservicePlusFitDoesburgRootzCarConceptDelikasaRestaurant De LiefdeHillenaar Optiek,  Edelsmederij Tobias , Partyboerderij De IJsselhoeve en Binkies , MKB Tele.com, Etos Doesburg en Bennie’s Barber Shop.