De camperparkeerplaatsen aan de Turfhaven in Doesburg zijn niet langer gratis. Stichting Doesburgs Goed gaat camperhouders laten betalen voor het parkeren bij de passantenhaven. Doesburgs Goed verzorgt al de huurafhandeling van de passantenhaven.

 

Volgens wethouder Henk Westra is er enige commotie over het feit dat de parkeerplaatsen gratis waren. ‘Dat wordt niet altijd eerlijk gevonden door mensen die er met hun boot komen. We hebben besloten dat die nu ook een  normaal tarief en toeristenbelasting moeten betalen. We hebben een overeenkomst gesloten met Stichting Doesburgs Goed, die dat voor ons uitvoert. We hopen dat daarmee de zaak rechtgetrokken is’, aldus Westra tegenover DoesburgTV.

 

De Gelderlander meldt dat er per overnachting 7,50 euro betaald moet gaan worden. Het tarief voor elektriciteit is 50 eurocent per kilowattuur. De havenmeester int namens Doesburgs Goed de parkeergelden. In het gebouw in de passantenhaven kunnen camperhouders ook hun afval kwijt, het chemisch toilet legen en gebruik maken van douches, aldus De Gelderlander.