Één van de oudste onderdelen van het programma op Koninginnedag in Doesburg, is ook dit jaar weer aanwezig. Dit jaar wordt opnieuw de Ubbink Singelloop gelopen, en wel op 30 april om 19.00 uur. Het is de tweede maal dat de hardloopwedstrijd na een afwezigheid van enkele jaren weer wordt gehouden.

 

Enkele actieve Doesburgers hebben zich sterk gemaakt om vorig jaar de loop nieuw leven in te blazen. De run start dit jaar om 19.00 uur en is een prestatieloop van 2.700 meter. Er kan ook voor gekozen worden de singels twee keer te lopen.Als eersten starten de junioren (tot en met 15 jaar) en tegen half acht starten de senioren en de estafettelopers. Traditiegetrouw kunnen deelnemers ook meedoen als estafetteteam. Zes lopers lopen dan elk ongeveer 450 meter.

 

Start en finish van de loop zijn in de Kerkstraat. De volledige route is als volgt: Kerkstraat, Koepoortstraat, Lindewal, Burgemeester Nahuyssingel, Meipoortwal, Rooseveltsingel, Ooipoort, Doormansingel, Veerpoortwal, Koepoortwal, Koepoortstraat, Kerkstraat. Alle Doesburgers kunnen meedoen. Dit geldt uiteraard ook voor bedrijven, verenigingen of bijvoorbeeld vriendenclubs.

 

Het inschrijven kan vooraf online via www.doesburgenoranje.nl en op zaterdag 27 april en Koninginnedag bij de kraam van Doesburg en Oranje op de (voor)Markt. Deelnamekosten individueel € 2,–, leden van D&O gratis en € 5,– voor een estafetteteam.

singelloop 600