Caracola Jazzband treedt op in de Gasthuiskerk in Doesburg. Het optreden vindt plaats op vrijdag 13 februari en het begint om 20.00 uur. Kaarten zijn verkrijgbaar bij de Doesburgse VVV, of voor aanvang van het programma in de Gasthuiskerk, Gasthuisstraat 41 in Doesburg. De entree bedraagt 7,50 euro.

 

De Caracola Jazzband trad in het najaar van 2014 al eens met succes op in de Gasthuiskerk. Caracola speelt latin jazz, een smeuïge mix van jazz, afro-cubaans en brazil.  Het repertoire bevat naast latinjazz, salsa, samba, chacha en sonmontuno. Op het programma staat werk  van onder andere Antonio Carlos Jobim, Paquito D’Rivera, Samuels, Santamaria, Bauza en Donato.

 

De ster van het gezelschap is de uit Barcelona afkomstige zangeres Monica Coronado. Als zij gaat zingen gaan alle harten sneller kloppen. De ritmesectie bestaat uit Rieuwert Catz op piano, Ben Zweerink op bas, Ed Glasmacher op drums en Christine Schukking op percussie. Daarop varen de blazers Stephen Jacobs op trompet, Fred Dekker op altsax en Rob Slepicka op tenorsax.

 

De Caracola Jazzband is een 8-mans-formatie van gedreven muzikanten. De geschiedenis van de band begon lang geleden aan de stedelijke muziekschool in Arnhem, waar arrangeur Gert-Jan Brinkhorst workshops latinjazz gaf.  In de loop der tijd wisselde de bandsamenstelling regelmatig en in 2000 werd de Caracola Jazzband opgericht. De grooves werden sneller, het geluid steviger. Het repertoire bleef latinjazz met soms uitstapjes naar de jazz, funk en pop. Dit jaar bestaat Caracola 15 jaar, wat het optreden een extra feestelijk tintje geeft.

caracola