Op camping IJsselstrand in het buitengebied van Doesburg hebben door de vrieskou enkele caravans problemen met bevroren leidingen. Vooral door de snijdende wind gisteren raakten leidingen onder de caravans bevroren.


Een medewerkster van de grootste camping van Doesburg laat weten dat het gisteren zo’n koude wind waaide dat, ondanks verwarmingen die in de caravans aan stonden, toch leidingen onder de caravan bevroren.


Voor echt grote problemen heeft de kou nog niet gezorgd. ‘Veel caravanbezitters hebben hun eigendom tijdig winterklaar gemaakt. Wij adviseren dat ook altijd. Elk jaar komt het dan toch nog wel voor dat leidingen bevriezen. Op dit moment niet meer dan andere jaren’, aldus de medewerkster.


Op dit moment zijn er op de 45 hectare grote camping nog kampeerders met hun caravan met voortent. Daarnaast bivakkeren er op de camping veel medewerkers die bezig zijn met de aanleg van de gasleiding die langs de camping en deels door de gemeente Doesburg loopt.


Door de vorst van de afgelopen dagen is de eerste ijs zichtbaar in de haven bij IJsselstrand. Gezien het feit dat het kwik komend weekend weer naar nul gaat, lijkt het onwaarschijnlijk dat er op korte termijn geschaatst kan worden bij camping IJsselstrand.