Camping IJsselstrand wil een overdekt zwembad bouwen. De camping in het buitengebied van Doesburg wil zich in de toekomst meer gaan onderscheiden. De vergunningaanvraag voor de bouw van het overdekte zwembad is inmiddels ingediend.


Eigenaar Takkenkamp van IJsselstrand hoopt dat in maart 2011 de schop in de grond gaat. ‘Het is de bedoeling dat achter de kantine een overdekt zwembad van tien bij twintig meter komt. Daarnaast moet het een kinderbadje krijgen, een bubbelbad en een glijbaan’.


Onlangs diende Takkenkamp een vergunning in voor de bouw. Hij hoopt dat in maart kort na de winter de bouw kan starten. Takkenkamp denkt dat de bouw niet eerder dan in het najaar klaar is.


De bouw van het overdekte zwembad hoort bij de koers van IJsselstrand. ‘We willen ons telkens weer onderscheiden. Door de opkomst van boerderijcampings wordt de concurrentie steeds groter. Een overdekt zwembad is een fikse kostenpost, maar de moeilijk wordende markt maakt de komst van zo’n bad noodzakelijk’.


Naast een overdekt zwembad denkt Takkenkamp aan nog meer upgrading van zijn camping. ‘We gaan meer aan verhuur doen. Dan moet je denken aan het verhuren van tenten en stacaravans en misschien wel pipowagens.’