16 Doesburgse gezinnen krijgen wekelijks voedselpakket

Zestien gezinnen in Doesburg maken gebruik van een uitgiftepunt van de voedselbank. Ze worden wekelijks ondersteund met een voedselpakket. Het aantal in Doesburg staat in verhouding met andere gemeenten die aangesloten zijn bij Voedselbank Nederland, regio Arnhem.


Sinds tweeënhalf jaar beschikt Doesburg over zo’n uitgiftepunt waar zwakkeren in de samenleving gebruik van kunnen maken middels een voedselpakket. Ruim een jaar daarvoor werden Doesburgse gezinnen al voorzien van pakketten, gecoördineerd vanuit Arnhem.


Wekelijks op vrijdag krijgen zestien gezinnen een pakket met voedingsitems overhandigd. Dat gebeurt op een niet nader te noemen locatie. Dit vanwege de privacy van pakketafhalers. Doesburg telt drie tot vijf vrijwilligers die helpen bij het uitdelen van de pakketten.


De inhoud van het pakket wisselt en is afhankelijk van giften van voedingsleveranciers. ‘Soms zitten er pakjes gesneden groente, brood, snijwaren voor op brood, chips of yoghurt in. De normaalste spullen dus. We adviseren de gezinnen dan ook om eerst het pakket op te halen en daarna boodschappen te doen. En niet andersom’, aldus Tom Hillemans, voorzitter van Voedselbank Nederland, regio Arnhem.


Mensen kunnen niet zo maar een voedselpakket afhalen. ‘Ze moeten onder een bepaalde maandinkomen zitten. Daarnaast moeten ze door een hulpverlener worden aangedragen om een formulier in te vullen. We willen gezinnen helpen en voedselverspilling van leveranciers en producenten voorkomen’, aldus Hillemans.


Hillemans valt het op dat rond de zomerperiode het aantal pakketaanvragen afneemt. ‘Maar na de zomer stijgt het weer. De waarde van het pakket is nul. Betalen voor voedsel doen we niet en als het wel een waarde uitgedrukt in geld heeft, dan bestaat de kans dat de ontvangers worden gekort op hun uitkering. Dat willen we niet’.


De Voedselbank Nederland, regio Arnhem leeft van giften van bedrijven en van bijdrages van donateurs. Op de website van de organisatie is een machtigingsformulier te downloaden om geld over te maken naar het goede doel.

1 reactie

  1. Maria

    Voedselbank geweldig initiatief – krijgen de ouders en kinderen tenminste gezond eten. Beter als geld geven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑