Fast Moving Targets, een populaire online talkshow over innovatie en technologie, heeft de Doesburgse ondernemer Casper Bakker uitgenodigd om te praten over de ontwikkelingen van het techbedrijf Picqer.

Bakker is geboren en getogen in Doesburg, en runde jarenlang een it-bedrijf op de grens van Doesburg en Angerlo. Inmiddels ligt met het product Picqer de focus volledig op het maken van online magazijnsoftware voor webshops.

Afgelopen week was Casper te gast bij de online talkshow van Fast Moving Targets en werd hij ondervraagd door de technologiejournalisten Erwin Blom en Roeland Stekelenburg over de ontwikkelingen rondom Picqer.

Uit dat interview blijkt dat Picqer sinds half april dit jaar, als gevolg van de coronamaatregelen, dagelijks net zoveel orders verwerkt dan tijdens koopdag Black Friday in november vorig jaar. ‘We zagen bij klanten dat de orders per dag van 200 naar 1.000 gingen. Veel online ondernemers beseften een maand na de snelle groei dat automatisering steeds belangrijker wordt bij het optimaliseren van webshops’, aldus Bakker in de tech-talkshow, die op YouTube terug te kijken is.

Veel startende webshops zijn volgens Casper vaak inefficiënt georganiseerd en raken het overzicht en de organisatie kwijt als het aantal dagelijkse orders toeneemt tot boven de 50. ‘Dit zijn webshop die veelal zijn begonnen op de zolderkamer of in een schuur, en na een jaar of twee niet meer weten hoe ze de groei moeten organiseren’, stelt Bakker, die jaren geleden de app van DoesburgDirect ontwikkelde.

Picqer is volgens Bakker inmiddels goed voor 5 procent van alle Nederlandse e-commerce orders en klanten zijn veelal middelgrote webwinkels. Het team van Picqer bestaat uit 11 personen en het bedrijf is inmiddels gevestigd in Arnhem. Mede-eigenaar van Picqer is  Stephan Groen, die eveneens afkomstig uit Doesburg.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn: XycleservicePlusFitDoesburgRootzDelikasaRestaurant De LiefdeHillenaar Optiek,  Edelsmederij Tobias , MKB Tele.com, en Etos Doesburg