Stadsbierhuys De Waag komt met een eigen bier. Eigenaar Roy Kappert heeft in samenwerking met een Achterhoekse streekbrouwer een eigen Hanzebiertje gemaakt. Die is vanaf 1 juli te verkrijgen op de tap en in de fles.

De Waag Oerblond Hanzebier heet het speciaalbier, dat is gebrouwen in samenwerking met brouwerij Wentersch uit Winterswijk. ‘Toen ik hier begon met De Waag, wilde ik een microbrouwerij in de kelder starten. Maar de kelder wordt nu gebruikt voor horeca-activiteiten, dus het kwam er nooit van terwijl de wens bleef om een eigen bier te brouwen’, aldus Roy.

Hij zocht contact met de streekbrouwer en kon zelf de kleur en smaak bepalen. ‘Dat is lang een proces geweest van uitproberen en proeven. Uiteindelijk is het een troebelblond fris speciaalbier geworden. Het bier heeft wat lichte mout en tarwe voor de troebelheid. Het is een mooi, vol blondbier met 6 procent alcohol. We hebben duizend liter bier gebrouwen’.

Het bier is vanaf 1 juli voor 4,80 euro verkrijgbaar op de tap en per fles. ‘Het is het eerste Hanzeproduct dat aan alle voorwaarden voldoet om zich een Hanzeproduct te mogen noemen. Het etiket is ontworpen door twee cafémedewerkers, die een grafische achtergrond hebben’.

Het bier zal niet alleen in De Waag verkrijgbaar zijn. Kappert wil het bier ook verkopen aan winkels in Hanzesteden en ziet het ook als een marketingproduct voor zijn horecabedrijf.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn: XycleservicePlusFitDoesburgRootzDelikasaRestaurant De LiefdeHillenaar Optiek,  Edelsmederij Tobias , MKB Tele.com, en Etos Doesburg