CDA: ‘Aangetekende brief naar bestuur Doesburg 777’

Het bestuur van Stichting Doesburg 777 wordt volgens het CDA gesommeerd om af te zien van elke vorm van het heffen van entreegelden tijdens Expeditie 777 in september. Wanneer het stichtingsbestuur dit niet doet, dan bestaat de kans op ‘minder vriendelijke vervolgstappen’, aldus CDA Doesburg.

 

Het is duidelijk dat het voor CDA menens is met het entreebeleid rond de meerdaagse activiteiten bij Expeditie 777, die door de Arnhemse groep De Plaats worden uitgevoerd. Op basis van een gemeentelijke subsidie heeft iedereen, dus ook niet-Doesburgers, recht op gratis toegang, stelt het CDA.

 

Theo Maas laat namens Doesburg 777 weten dat de brief is ontvangen en dat direct actie is ondernomen. ‘Vanwege vakantie en ziekte zitten we vrijdag met De Plaats en de gemeente om tafel. De Gemeenteraad heeft het laatste woord en die bepaalt. Zo staan wij er in’, aldus Maas.

 

Expeditie 777 is het slotakkoord van een jaar lang activiteiten rond de 777ste verjaardag van Doesburg. Expeditie 777 begint op 10 september en sluit af op 19 september. Gedurende die periode vinden er voorstellingen plaats in, met, door en voor Doesburg. Expeditie 777 wordt verzorgd door theatergroep De Plaats uit Arnhem. De kosten voor Expeditie 777 bedragen zo ’n de 100.000 euro. De gemeente betaalt en kwart net als de Gestichten van Weldadigheid. De helft van de kosten wordt gefinancierd door De Plaats, die met sponsoren en subsidies werkt.

 

 

7 reacties

 1. Mevr. H.F. Steenbergen

  Het enige wat ik leuk vond aan activiteiten van 777 was het Hanze Waterfestival.
  Kunnen we dit festival samen bundelen met de braderie en dit verplaatsen naar de kade. Dan wordt de braderie ook wat leuker om te bezoeken. Het is nu ieder jaar het zelfde en het wordt een beetje saai.

  Zorg voor meer diversiteit aan boten aan de kade die bezoekers kunnen bezoeken. Doesburg bestaat niet alleen uit de binnenstad. We hebben meer te bieden.

 2. Peter van den Broeke

  Dat de braderie (DBB) ieder jaar hetzelfde is, ben ik met me r. Steenbergen eens maar…….kijk ook dit jaar weer hoeveel publiek het trekt!!! Ik sta ieder jaar weer versteld.
  Om dit evenement gelijk te trekken met het Hanze Waterkant Festival lijkt me niet een goed idee. Ten eerste omdat het HWK in principe eenmalig is geweest voor 777. Daarnaast is het beter om vaker een leuk evenement te hebben in Doesburg. Trekt weer meer en ander publiek. Doesburg zet zich met alle evenementen gewoon goed op de kaart!!

 3. Frans van der Krul.

  Peter van den Broeke, wat is tegen om iets wat succes vol is geweest voort te zetten (Hanze Waterkant Festival) uw argument éénmalig is geen argument voor mij, ik zou zeggen behoud het goede!

 4. Peter Taai

  Ben het met Peter eens. Dat er een aantal Doesburgers de braderie saai vinden, dat kan, maar het trekt veel publiek die zich prima vermaken. Het HWKF was ook een groot succes en dit alles door een paar vrijwilligers die zich een slag in de rondte hebben gewerkt. En de HWKF, voor de eerste dit succes, petje af. Je moet wel een kar willen trekken. En mevr Steenbergen er zijn meerdere activiteiten die zeer gewaardeerd zijn door de deelnemers, als vb de Ubbink City Challenge. Ook door Doesburg777 georganiseerd. Ook dit evenement wordt mogelijk herhaald. Hoe meer variatie hoe beter! En waardering voor al die vrijwilligers die onbetaald hun best doen om Doesburg op de kaart te zetten is ook wel gepast denk ik. En dat is het vaak Frans, men beseft vaak niet wat het inhoudt om iets te organiseren, als dan waardering ontbreekt is de lol er voor deze kanjers er snel af.

 5. robert duis

  @Doesburg en “SAAI”.

  Theo Maas: Wel bijzonder om Theo Maas te heten als je 24 uren per dag bezig bent met Doesburg aan de IJSSEL.
  Veel waardering voor Uw inzet. Jammer dat U “De Plaats” uit Arnhem naar Doesburg heeft gehaald voor
  heel veel geld, terwijl de vrijwilligers uit Doesburg deze activiteiten heel graag gratis en voor niets hadden
  uitgevoerd.
  Kan mij vinden in het standpunt van het CDA. Moeten betalen voor je eigen feestje is “not done”.

  Mevr. Steenbergen: U noemt de Braderie een beetje “saai”. Ik weet niet waar U woont, maar als U in de
  omgeving van de Gasthuisstraat zou wonen heb ik wel andere “kwalificaties” voor U.
  Was U ook op het pleintje bij het Gemeentehuis op vrijdag-avond 17 juli?
  Daar was een “happening”, georganiseerd door restaurant “de Bonte Hond”, waar alle steden
  in Nederland jaloers op zouden zijn geweest!

 6. Peter van den Broeke

  Beste Frans, het is niet als argument bedoeld sat het HWKF eenmalig was. Het is nu eenmaal zo. Het is echt alleen georganiseerd voor Doesburg 777 zonder de bedoeling om dit ieder jaar terug te laten keren. Misschien staan er wel mensen op die dit ieder jaar willen organiseren. Het is de moeite waard en zo te horen/ lezen was iedereen erg te reden hierover. Wie weet kun jij hierin iets betekenen, Frans?

 7. Theo Maas

  @RobertDuis

  Je schrijft ‘hadden uitgevoerd.’ Maar dat klopt niet helemaal. Expeditie Doesburg 777 wordt geheel gratis en voor niets door honderden Doesburgse vrijwilligers uitgevoerd.

  Theo Maas

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑