SP vindt nieuwe site Doesburghelpt.nl helemaal niets

SP Doesburg spreekt van een schijnvertoning. De oppositiepartij reageert daarmee op de website Doesburghelpt.nl die de gemeente deze week lanceerde.

 

Volgens de SP is de site niets anders dan een lijst met links en betuttelende adviezen. Verder kost deze site volgens SP heel veel geld. Geld dat ingezet had moeten worden voor armoedebeleid, aldus SP op haar website.

 

Op www.doesburghelpt.nl staat informatie over wonen, zorg en welzijn, werk en inkomen, en opvoeden en opgroeien. Sitebezoekers vinden er adressen van organisaties en verenigingen in en om Doesburg.

 

SP’er Marion Berends noemt de adviezen die op Doesburghelpt.nl worden gegeven betuttelend en zelfs denigrerend. ‘Wanneer je een laag inkomen hebt kan je erover denken een betere baan te zoeken, een goedkopere woning of ziektekostenverzekering. Banen liggen nog steeds niet voor het oprapen, voor sociale huurwoningen is een lange wachtlijst en een goedkopere zorgverzekering’, vraag Berends zich af.

 

De SP stelt dat de gemeente aan Doesburgse zorgaanbieders vraagt om met vernieuwde ideeën te komen, terwijl de gemeente zelf volgens de SP het verkeerde voorbeeld geeft met deze website. Berends: ‘Stop het optuigen, een site met enkel links en voor de hand liggende tips die eenieder zich zelf kan bedenken is zonde van de middelen’.

 

Zie ook: Doesburg lanceert site voor vragen over zorg en welzijn

13 reacties

 1. frans Schilderman

  Onvoorstelbaar die site,hebben ze niet goed naar Groningen gekeken waar die site ook voor ophef zorgt? weggegooid gemeenschaps– geld.

 2. Mevr. H.F. Steenbergen

  Hier is iemand heel lang mee bezig geweest om het van de grond te krijgen. Maar kreeg veel tegenwerkingen te verduren, omdat iedereen z’n zeg je wil doen en er geen voldoende geld wordt gereserveerd voor zo’n project en alles maar gratis moet. Het mag meer uitstraling hebben, daarmee ben ik het mee eens en minder van de gemeentelijke vormgeving.
  DoesburgHelpt.nl is er voor mensen die elkaar willen helpen en voor informatie te voorzien. De gemeente site is niet zo duidelijk in deze informatie en de site van DoesburgHelpt.nl kan daar in een bijdrage leveren.
  Een voorbeeld. Inwoner A is slecht te been en wil graag zijn tuin goed onderhouden, inwoner B is hier toe bereid om inwoner A te helpen. Of ik wil bv. als ouder met minima uitkering graag weten waar ik terecht kan voor een fiets of een computer voor een schoolgaand kind. Bij welke organisatie kan men dan te recht. Deze informatie vind je terug op deze site. Dus geef tips aan om het te verbeteren, maar hou op met dat gejammer en negativiteit.

 3. Patrick ott

  Mevrouw Steenberg, uit uw reactie maak ik op dat u bij de site betrokken bent. Dat geeft context aan uw reacties.

 4. Mevr.H.F Steenbergen

  Ten eerste is het mevr. H.F. Steenbergen en tweede op de vraag ik ben er niet bij betroken. Verkeerde conclusie, maar dat gebeurt regelmatig bij de SP Doesburg. Beter lezen dus.

 5. Patrick ott

  U komt met een aantal zaken (gratis, lang bezig, zegje doen, etc.) of zijn dat aannames, Mevrouw?
  De zaken die wij constateren zijn gebaseerd op de realiteit waarin onze kiezers leven wellicht dat u in een andere realiteit leeft.

 6. Mevr.H.F Steenbergen

  Ik vind het niet normaal dat Sp zoveel dingen afkraak die positief bedoelt zijn voor de samenleving. Er zitten mensen achter iedere activiteit die veel werk hebben vericht om projecten van de grond af te krijgen. Als er iets te verbeteren valt, wordt er gevraagd om het aan te geven. Dus stop met deze negatitiviteit en geef verbeter punten door.

 7. Patrick ott

  De intentie is wellicht goed maar de uitvoering niet. En wordt voor betaald, het is geen vrijwilligers werk!
  De site is denigrerend voor de groep waar het voor bedoeld is.

 8. Mevr.H.F Steenbergen

  Toevallig behoor ik tot deze groep, maar deel uw mening hier omtrent totaal niet.

 9. Frans van der Krul.

  Zie ook voor meer reacties op Doesburgdirect het artikel:van de promotie door de gemeente Doesburg, deze komen deels overeen met wat de SP hier laat weten.

 10. Rob Gossink

  Op het gevaar af dat ik de SP en Frans van der Krul over me heen krijg: zo slecht is de site niet. Het is altijd moeilijk om op een site die tot doel heeft voorlichting te geven de juiste toon aan te slaan. Volgens mij is er een redelijke balans gevonden. Betuttelend en denigrerend? Dat herken ik niet. En suggesties en verbeteringen zijn altijd welkom.

 11. Mevr.H.F Steenbergen

  Het gaat hier mij niet zeer om de inhoud van dit project. Maar de mannier hoe Sp terwerk gaat en communiceerd naar buiten. Deze negatitieve publiciteit vind ik niet kunnen. Ga aan tafel zitten en praat met elkaar om verbeterpunten aan te geven. Iedere project kost geld en ik weet zeker dat dit geld niet uit het potje van de armoede bestrijding komt en dat dit weer eens een bla bla verhaal is van Sp om ergens over te zannikken.

 12. Frans van der Krul.

  Rob, ik kan je reactie begrijpen van uit jouw werk als ambtenaar bij een soos, ik hoop alleen niet dat jij je cliënten ook zo behandeld maar met meer respect en zonder betutteling.
  .

 13. Frans van der Krul.

  Geachte Mevr.H.F Steenbergen,
  Uit welk potje het ook komt het blijft gemeenschapsgeld wat hier wordt misbruikt, dit in tegenstelling van wat de verantwoordelijke wethouder ook heeft laten weten in de raad dat dit niet zou gebeuren vlg de vragen van Groenlinks door Angelique Ende.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑