Doesburg lanceert site voor vragen over zorg en welzijn

De gemeente Doesburg heeft met Doesburghelpt.nl een website gelanceerd waar inwoners terecht kunnen met allerlei vragen. De site is vandaag gelanceerd.

 

Op de site staat informatie over: wonen, zorg en welzijn, werk en inkomen of opvoeden en opgroeien. Sitebezoekers vinden er adressen van organisaties en verenigingen in en om Doesburg.

  

Er is een agenda waar in te vinden is wat er in de hele gemeente te doen is. Wie ondersteuning nodig heeft, kan met een organisatie of de gemeente in contact komen via de site, zo laat de gemeente weten in een persbericht.

 

‘De gemeente Doesburg vindt het belangrijk om er voor haar inwoners te zijn. Ook nu de overheid met de nieuwe regels over zorg en participatie van de burger vraagt om meer zelf te doen. Met ‘doesburghelpt’ willen we het, samen met Doesburgse organisaties, voor onze inwoners makkelijker maken om zelf dingen met elkaar te regelen’, aldus woordvoerder Rob Groen.

6 reacties

 1. Frans van der Krul.

  Minicursus zelfredzaamheid net of ik deze adviezen zelf niet kon bedenken, hulp vragen aan anderen.

 2. Frans van der Krul.

  Het lijkt wel veel op de beruchte Groningse model en zeer betuttelend. wij.groningen.nl/ondersteuning/huishouding/schoonmaken-wassen-en-opruimen/huishoudtips

 3. Frans van der Krul.

  Dit is een abonnement product van: http://www.elkander.nl/dit-maken-we/sociale-kaart/gemeenten-met-invis/

 4. Angelique Ende

  Vorig jaar heb ik namens GroenLinks aan wethouder Peter Bollen in de commissie MO gevraagd of de gemeente Doesburg ook sekstips zou geven. Dit had namelijk bij sites van andere gemeenten geleid heeft tot grote hilariteit en vooral een gevoel van betutteling. Heeft uiteindelijk de landelijke pers gehaald. Nee verzekerde de wethouder mij, dat gaan we in Doesburg niet doen. Wat schetst mijn verbazing: https://www.doesburghelpt.nl/is/een-vraag-over/gezondheid/vrijen/tips

 5. Doree Colenbrander

  Huis te duur? Ga goedkoper wonen… Goh.. daar was ik nou nooit op gekomen. Vraag uw gemeente naar een sociale huurwoning. Wachtlijst!!!! En dan is er ook nog geld uitgegeven voor deze brol? Sorry hoor maar dit moet echt beter.

 6. Angelique Ende

  Dit vonden ze er in Groningen van: http://www.politalk.nl/2014/11/12/participatiesamenleving-sekstips-van-uw-gemeente/

  De Groningse site koste destijds 1 ton met een jaarlijks onderhoudscontract van 5.500 euro. De maker is dezelfde als van de Doesburgse site (Elkander). Ben benieuwd hoeveel de Doesburgse site heeft gekost.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑