Ook dit jaar kunnen Doesburgse kinderen tot 1.58 meter op vertoon van de bibliotheekpas gratis naar de Zwarte Cross in Lichtenvoorde. De beroemdste Cross van Nederland vindt plaats op vrijdag 24 juli tot en met zondag 26 juli.

 

Natuurlijk wordt er ook voorgelezen in het Blagenparadijs. Voor het eerst mogen de Achterhoekse bibliotheekmedewerkers, die al enkele jaren actief zijn in de voorleestent, zich Tante Rikies voorleesteam noemen.

 

In het ‘Blagenparadijs’, het Zwarte Cross festivalterrein speciaal voor kinderen, staat de voorleestent van de Bibliotheek. Het Blagenparadijs is alleen toegankelijk voor volwassenen als ze begeleid worden door een kind en is daardoor een bijzondere plek op de Zwarte Cross.

 

Kinderen van alle leeftijden kunnen in de voorleestent de mooiste (prenten)boeken doorbladeren of voorgelezen worden door tante Rikies voorleesteam. Elk kind dat zijn of haar bibliotheekpas bij de voorleestent laat zien krijgt een klein cadeautje.

 

Dit jaar mogen de voorlezers van de Bibliotheek zich voor het eerst officieel ‘Tante Rikies voorleesteam noemen’. Het voorleesteam leest voor aan de kinderen die de voorleestent van de Bibliotheek bezoeken tijdens de Zwarte Cross. Zij heten ook de ouders, opa’s en oma’s van harte welkom om tussen de boeken te neuzen en staan voor hen klaar met tips en voorleesadviezen. Lezen en voorlezen zijn immers heel belangrijk en nog hartstikke leuk ook! De voorleestent is daarnaast ook gewoon een fijne plek om even bij te komen.

 

Dit jaar kent de voorleestent een bijzondere gast. ‘Kikker’ zal het Blagenparadijs op zaterdag 25 en zondag 26 juli bezoeken. Om 13.30 uur en 16.00 uur kunt u uw kind fotograferen met Kikker. Natuurlijk zal er dan ook voorgelezen worden uit de boeken over Kikker en zijn vriendjes, geschreven door Max Velthuijs.