CDA Doesburg mengt zich in PVV-kwestie over meldpunt

CDA Doesburg heeft zich gemengd in de landelijke discussie over het plan van de PVV een digitaal meldpunt op te zetten met klachten over mensen uit Midden- en Oost-Europa. CDA Doesburg laat op haar site weten niet te spreken te zijn over het initiatief van de PVV.


Het initiatief wakkert volgens CDA Doesburg de negatieve beeldvorming over een specifieke groep EU-burgers binnen de Nederlandse samenleving aan. ‘Door de PVV wordt, ten onrechte, ingespeeld op sentimenten en wordt, eveneens onterecht, een eenzijdig beeld neergezet’, aldus CDA Doesburg.


Donderdag 16 februari zal CDA Doesburg samen met andere partijen een motie indienen. CDA Doesburg: ‘Deze motie spreekt zich uit tegen het PVV-initiatief en roept het college op de PVV te informeren over het negatieve standpunt van de gemeenteraad van Doesburg’.

9 reacties

 1. Hanny

  De goeden moeten net als overal lijden onder de kwaden. Dat is erg jammer maar het is gewoon niet anders.
  Er zijn er die alleen maar hard werken hier maar er zijn er ook een behoorlijk aantal die hier komen om ‘zaken’ te doen die niet deugen. CDA zou dit eens aan een aantal zakenmensen hier moeten vragen.
  Je kunt niet zeggen dat ze allemaal goed zijn er zijn ook kwaden onder deze oost Europeanen en daar hebben wij met z’n allen wel onder te lijden.

 2. Yvonne Irving PvdA

  Donderdag heeft de raad de motie aangenomen. Gelukkig vindt de raad het zeer verwerpelijk dat er een dergelijk meldpunt is.

  Het college gaat dit nu namens de Doesburgse raad officieel melden aan de PVV.

  Er zijn middelen genoeg in Nederland om wantoestanden te melden door wie ze ook veroorzaakt zijn. Het is zeer verwerpelijk om 1 groep op deze wijze te stigmatiseren. Dat past niet in het gedachtengoed van de PvdA en daarom waren wij mede indiener van deze motie.

 3. an

  Gezien het feit dat de PVV er na deze week van ophef over de website ineens 4 zetels bij krijgt, zou het CDA toch moeten beseffen dat er blijkbaar meer problemen met Oosterblokkers zijn dat dat zij willen zien…kop in het zand steken maar weer, zoals ze al zoveel jaren deden mbt de problemen rond de multiculturele samenleving? Ze durven de problemen niet te benoemen maar de burger zit met de gebakken peren als er straks nog meer mensen uit het oostblok bij komen.
  En horen ze zich niet met plaatselijke, hooguit regionale politiek bezig te houden ipv de landelijke politiek?? Dáár worden ze immers voor betaald.

 4. Bart

  @ allen: We weten allen dat de PVV indien gewenst……….het altijd noodzakelijk zal vinden om groepen mensen in het verkeerde daglicht te zetten.
  Is een kwalijke zaak want dit roept gedachten op aan 40-45 alwaar groepen mensen systematisch buitenspel stonden en achtervolgd werden met alle gevolgen van dien. (we weten wat er gebeurd is toen dus dat behoeft geen woordelijke uitleg).
  Ook na de 2e wereld oorlog is het in wereld delen aan de gang alwaar mensen elkaar willen buitensluiten, dit door mensen met dictatoriaal gezag of politieke partyen.
  Verwerpelijk maar het is een feit dat altijd aanwezig was en zal zijn.
  Goed dat we ons er tegen verweren.

  Neemt niet weg dat het “inburgeren van werkzame” oost europeanen veel problemen met zich mee brengt aangaande werk enz.

 5. robert duis

  De opmerking van Bolkenstein is tot nog toe het beste wat ik gelezen heb: Meldpunt? Ja…. maar dan voor Nederlanders die niet deugen…immers die zijn in aantal veel groter dan dat handje vol Polen die misschien niet zouden deugen…..Chapeau Bolkenstein!

 6. Yvonne Irving

  @bart @robert helemaal gelijk.
  Ik heb de site bekeken en ingevuld! Ik heb alle vragen met NEE ingevuld en bij opmerkingen gezet personlijk nooit last gehad.
  Als iedere Nederlander dit doet die deze site verwerpelijk vindt dan moet Wilders een rapport afleveren waarin staat dat de meeste Nederlanders geen last hebben. Ik weet een beetje utopisch maar daar hou ik wel van.
  Overlast door wie ook veroorzaakt en op welke manier ook is vervelend maar daar zijn genoeg middelen en wegen voor om dit aan te geven.Een speciaal meldpunt om mensen te stigmatiseren is iets dat absoluut niet in onze maatschappij past. Benoemen van problemen mag maar op een fatsoenlijke manier graag!

 7. Hanny

  @ robert duis: het gaat over oost europeanen en niet alleen Polen hoor.
  @ Allen: Als je dan hoort dat het ook veel Roemenen zijn vwb het skimmen dan begin je anders te denken. Ja wij krijgen ons geld wel terug van de bank maar uiteindelijk betalen we het toch wel via de verhoging van tarieven en lagere rentes.
  Dus…. last hebben we er allemaal wel van.
  En wat de Polen betreft: er zijn natuurlijk goede Polen, mensen die hier werken omdat ze in hun thuisland geen werk kunnen vinden en ook heel hard werken.
  Maar… er is op de parken, campings en in huizen vaak ook wel overlast omdat ze nogal van een drankje houden en daarna iets te veel herrie en ruzie hebben.
  Lees de kranten er maar op na. Mensen die niet meer naar hun stacaravan durven vanwege buitenlanders die daar op het terrein zitten.
  Dus alles heeft z’n voor en z’n tegen.
  Aangezien we in een democratie leven is het toch “normaal” dat we durven zeggen dat we van een bepaalde groepering meer overlast hebben. Wordt toch ook gezegd van bv. Hells Angels en voetbal hooligans. Dan moeten we die ook maar voor lief nemen en dat gebeurt dan weer niet.

 8. Frans van der Krul

  Ben blij dat iedereen volkomen vrij zijn mening in Nederland mag uiten, discriminatie kan ook een beperking van de vrijheid van meningsuiting inhouden. Art 7 van de grondwet zegt dat men het recht heeft zonder voorafgaand toestemming gedachten en/of gevoelens te openbaren, maar waarbij ik sommigen gedachten niet de mijne wil laten zijn.

 9. Yvonne Irving

  Volgens mij moet deze discussie niet gaan over vrijheid van menings uiting. Dat is een groot goed in ons land en moet ook vooral zo blijven. Het gaat er over of je een meldpunt moet openen waar je aangeeft dat 1 groepering jou overlast bezorgd en zo deze groep stigmatiseerd.
  Ik kan hier maar 1 antwoord op geven en dat is NEE. Voor je het weet ontstaan er allerlei meldpunten. Kan er wel wat verzinnen.
  Jongeren,Kinderen,bejaarden,cafébezoekers,hondenbezitters, autobestuurders en ga maar door. Deze veroorzaken soms behoorlijk overlast voor anderen.Denkje niet eens over na om dat te doen dus ook niet bij Oost Europeanen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑