Isolatiesubsidie Doesburg met jaar verlengd

De isolatiesubsidie voor woningeigenaren van huizen die voor 1980 zijn opgeleverd met een maximale WOZ-waarde van 350.000 euro is verlengd. Dat betekent dat er subsidie kan worden aangevraagd voor dak-, vloer- of gevelisolatie. De subsidie bedraagt een derde van de kosten met een maximum van 500 euro.


Dat laat de gemeente weten. Een voorwaarde is wel dat het huis niet wordt verhuurd. De aanvragen moet zelf in het huis wonen.


Woningisolatie is goed voor de portemonnee en voor het milieu. Een spouwmuurisolatie van een hoekwoning kan bijvoorbeeld tot 40 procent besparen op de jaarlijkse stookkosten. Daarnaast zorgt het voor een reductie van de CO2-uitstoot.


Het aanvragen van subsidie is eenvoudig en kost weinig tijd. Formuleren zijn verkrijgbaar bij de publieksbalie van het gemeentehuis of via de website www.doesburg.nl. Het is pas mogelijk om te beginnen met isoleren, wanneer de gemeente de aanvraag heeft goedgekeurd.


De subsidieregeling is een initiatief van de provincie Gelderland. Via de gemeenten heeft zij voor 2012 geld beschikbaar gesteld voor het isoleren van koopwoningen.

6 reacties

 1. Johan van de Akker

  Hoe makkelijk willen we het hebben? Wat een luxe. Heerlijk toch?
  Subsidie in tijden van recessie is toch mogelijk. Ik heb er al gebruik van gemaakt en het was heel eenvoudig! Dank voor de finiaciele bijdrage aan mijn warme huis en lagere energierekening!

 2. Kees van Immerzeel

  Dag Johan, het zou goed zijn als er meer mensen gebruik gaan maken van de subsidie. Berichtje met jou positieve ervaring naar de regiobode / streekjournaal? (regiobode@regiobode.nl en redactie.streekjournaal@wcgo.nl).

 3. Frans van der Krul

  Hoi Kees,
  Ben het geheel met je eens, maak meer gebruik van de regeling, op is op?
  Alleen jammer dat een deel van de ca 40% van de Doesburgse woningen hiervan geen gebruik kan maken.(huurwoningen)Mensen met een laag inkomen wonen vaak in de goedkoopste woningen met huurtoeslag en krijgen dus een hoge energie rekening(oa flats Koppelweg)Zou dit ook voor hen kunnen worden geregeld?Woningbouw Ver dwingen om bv isolatie glas te laten plaatsen zonder huursverhoging.

 4. Kees van Immerzeel

  Dag Frans, goed punt. Een lage huur is fijn, maar als je dan de centen toch nog kwijt bent aan een hoge energierekening dan schiet je er weinig mee op. Ik heb begrepen dat de huidige regeling dichtgetimmerd is. Die regeling geldt dus alleen voor een eigen woning. De woningbouwvereniging heeft er alle belang bij dat de woonlasten betaalbaar zijn voor de bewoners. Dus ik ga ervan uit dat ook zij goed kijken naar de mogelijkheden voor bijvoorbeeld isolatie.

 5. Frans van der Krul

  Kees,Woningbouw Ver kijkt zeker naar de mogelijkheid, maar geeft er een forse huursverhoging bij, en dat voor de laagste inkomens, inwoners van Doesburg die het toch al niet breed hebben schieten hier dus niets mee op.Jammer was ook een kans voor de minst draagkrachtigen.Volgende keer beter.

 6. Remco

  Woningstichtingen hebben vaak hele kromme redenaties bij dit soort zaken.
  Als je een huurhuis zonder CV zelf laat voorzien van een CV installatie en dit allemaal zelf betaald krijg je alsnog een huurverhoging omdat het huis meer waard is geworden…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑