CDA Doesburg voorspelt spannend weekje politiek

CDA Doesburg slijpt de messen. De partij maakt zich op voor een in hun ogen belangrijke politieke week. De partij spreekt van een spannende week voor politiek Doesburg omdat er een aantal stevige politieke knopen doorgehakt moeten worden.


Waarschijnlijk zal het college volgens CDA dinsdag een besluit nemen op het bezwaarschrift van Only for Men op de afwijzing van de vestigingsvergunning. CDA vraagt zich af of het college na heroverweging omgaan en alsnog een vergunning afgeeft voor Only for Men om zich te vestigen op de Barend Ubbinkweg.


‘Dit is goed mogelijk nu vorige week gebleken is dat een groot deel van de binnenstadondernemers geen problemen heeft met de vestiging van Only for Men en er een raadsmeerderheid is om vergunning te verlenen. Het CDA heeft zich hier nadrukkelijk sterk voor gemaakt’, aldus Rob Gossink van CDA Doesburg.


Verder komt de Zomernota 2012 waarin op hoofdlijnen het financiële beleid wordt voorgesteld voor een periode 2013 en verder, aan de orde. Wat de CDA-fractie betreft staan hier een aantal heikele financiële punten in het beleidsprogramma. Zo wil volgens CDA het college voor 2013 graag een krediet van 450.000 euro voor het oplossen van een aantal personele knelpunten en het versterken van het ambtelijk apparaat.


‘Onze fractie is nog niet overtuigd van de absolute noodzaak van dit krediet in 2013. Ook wat betreft de hoogte van het gevraagde krediet staat wat ons betreft ter discussie. Daarnaast heeft onze fractie grote moeite met het hanteren van een extra stelpost in de begroting voor 2015 en 2016 van 250.000 euro per jaar, bovenop de al gehanteerde 300.000 euro per jaar  als gevolg van een begrotingsfout van vorig jaar. Op deze wijze een meerjarig sluitende begroting presenteren wordt door het CDA ten zeerste ontraden’, aldus Gossink.


Donderdag staat de gemeenterekening en het jaarverslag 2011 tijdens de reguliere raadsvergadering op het programma, meldt CDA. Hierbij zal de gemeenteraad een politiek oordeel geven over het gevoerde financiële beleid van het college over 2011.


Gossink: ‘Het college verkeert in jubelstemming omdat Doesburg 1.4 miljoen euro  overhoudt. Dit klinkt bemoedigend maar is het niet als je kijkt hoe het saldo is opgebouwd. Dan blijkt dus dat we voor een dikke 5 miljoen aan gelden gereserveerd hebben en ter dekking van de uitgaven een bedrag ad  6.4 miljoen  aan de reserves onttrokken hebben. Rekening houdend met een klein tekort ad 27.000 aan het begin van de rit, is het resultaat na bestemming dus behoorlijk geflatteerd. Het college heeft gewoon de spaarpot iets verder leeggeschut’.


Ook op donderdag staat de reguliere raadsvergadering op het programma. ‘Mocht het college ten aanzien van het bezwaarschrift van Only for Men een, voor ons, onbevredigend resultaat opgeleverd hebben, dan zal hier tijdens deze vergadering nog over verder gediscussieerd worden’, merkt Gossink op.

1 reactie

  1. FransB

    Gossink?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑