De Doesburgse haven kan worden uitgebreid. Exploitant Doesburgs Goed heeft zaterdag de vergunning gekregen en hoopt zo snel mogelijk te kunnen beginnen aan het heien van palen en plaatsen van 200 meter aanlegruimte. Doesburgs Goed hoopt dat begin augustus de uitbreiding van de haven klaar is. Met de uitbreiding krijgt Doesburg er 200 meter aanlegruimte bij. Martin Beijer van Doesburgs Goed hoopt snel te kunnen starten met de uitbreiding en mikt op begin augustus als datum waarop de werkzaamheden klaar moeten zijn.


‘De palen moeten we bestellen en we moeten een heier vinden. Ik ga er vanuit dat voor 1 augustus de steigers er liggen. De financiering is helemaal rond’, aldus Beijer, die spreekt van een investering van zo’n 100.000 euro.


De uitbreiding betekent een extra capaciteit van zo’n twintig boten, uitgaande van een gemiddelde lengte van tien meter per boot. De havenexploitant rekent 95 eurocent per meter per nacht en stelt dat een boot maximaal vijf dagen onafgebroken in de passantenhaven mag liggen.


Naast extra inkomsten voor de haven profiteren bedrijven in Doesburg van de extra toestroom van watersporttoeristen. Beijer: ‘Iemand die in Doesburg overnacht, geeft  gemiddeld 70 euro per dag uit in Doesburg. Uitgaande van de huidige capaciteit betekent het dat de havengasten totaal ongeveer 450.000 euro spenderen in Doesburg. Straks wordt dat 700.000 euro’.