CDA stelt vragen over vliegroutes boven Doesburg

CDA Doesburg is bezorgd over de plannen om vliegroutes van en naar vliegveld Lelystad in de toekomst over Gelderland te plannen. Doesburg zou volledig omsloten worden door een drietal routes. Geluidsoverlast kan de toeristische ambities van Doesburg in de weg zitten.

De vliegtuigen schampen volgens het CDA onze stad op een hoogte van ongeveer tweeënhalve kilometer. De huidige vliegroutes van en naar Schiphol passeren Doesburg op minimaal 5 kilometer hoogte.

CDA heeft het College van B & W schriftelijke vragen gesteld over de mogelijke vliegroutes boven Doesburg. Zo wil de coalitiepartij weten of Doesburg door Den Haag of de Provincie Gelderland is geïnformeerd over de voorgenomen vliegroutes. Ook wil de partij weten wat de mogelijke gevolgen qua geluidsoverlast voor Doesburg zijn.

Daarnaast vraagt CDA zich af of het college van plan is om in verzet te komen tegen de plannen, en of het college overweegt om samen met buurtgemeenten Rheden en Zevenaar kritische opmerkingen te plaatsen.

Vanaf 2019 worden er mogelijke nieuwe vliegroutes voor vliegveld Lelystad opgezet. Het vliegveld wil sterk uitbreiden, mede om zo de druk op Schiphol te verminderen. Op de Veluwe is al lange tijd bezorgdheid over de voorgenomen vliegroutes. 

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn: XycleservicePlusFitDoesburgRootzCarConceptDelikasaKoenen Echte BakkerTimeOut EventsRestaurant De LiefdeHillenaar OptiekGasthuiskerk DoesburgEdelsmederij Tobias , Brasserie Het Zesde ZintuigPartyboerderij De IJsselhoeve en Binkies en MKB Tele.com.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑